تاثیر نوسانات بازار بورس بر سرمایهگذاران
هر سرمایهگذاری در بازار، همواره در خرید و فروشهای خود باید بر روی ارزش ذاتی سهام تمرکز نماید و آن دسته از سهامی که برای وی احتمال کسب درآمد داشته باشند را برای خرید انتخاب کند; البته تمامی پروسه فعالیت در بازار بورس به این نکته ختم نمیشود; شما در کنار کسب درآمد از بازار، باید مراقب حفظ ارزش دارائیهای خود نیز باشید; زیرا ممکن است به صورت غیر قابل پیشبینی با نوسانات بازار رو به رو شوید که همه معادلات قیمتی سهام را دچار تغییر نماید. این شرایط یکی از بدترین سناریوهای ممکن برای سهامداران بورس بوده که در مقابله با آن، برای جلوگیری از ضایع شدن سرمایهی خود، باید بهترین عملکرد ممکن را ایفا نمایید.
در این پست قصد داریم به راههای مقابله با نوسانات بازار بپردازیم; اگر به این موضوع علاقهمند هستید، لطفاً تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
چه زمانی نوسانات بازار بورس خطرناک میشود؟
در بازار بورس همیشه با نوسانات قیمتی رو به رو هستیم; ولی وقتی که میزان کاهش قیمت سهام زیاد باشد، در آن موقع فرد سهامدار با شرایط بحرانی رو به رو شده است; در شکلگیری این شرایط، ممکن است علل متفاوتی دخیل باشند; از جمله این عوامل، میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- ورشکستی شرکت ارائه دهنده سهام
- شکست و یا عقب ماندن شرکت ارائه دهنده سهام در مقابل رقبای خود در بازار
- شرایط بحرانی سیاسی و یا اقتصادی یک کشور
- مخالفتهای قانونگذاری با فعالیت یک شرکت
حال در ادامه قصد داریم به معرفی و بررسی راههای مقابله با نوسانات بازار بپردازیم.
راههای مقابله با نوسانات بازار بورس
به صورت کلی در شرایط بحرانی بازار و مشاهده نوسانات قیمتی نامتعادل، روشهای مختلفی برای حفظ سرمایه وجود دارد; در این خصوص، در زیر به برخی از این موارد اشاره میشود.
-
استفاده از ابزار معاملاتی اتوماتیک
بکارگیری ابزار معاملاتی، میتواند یکی از گزینههای مناسب برای نجات سرمایهگذار در شرایط بحرانی و نوسانی بازار باشد; در این راهکار، شما میتوانید از رباتهای معاملهگر استفاده کنید و با تنظیم آنها، باعث عملکرد سریع در شرایط کاهش قیمت سهام مدنظر خود شوید. به این استراتژی حفظ سرمایه در بازار، استاپ لاس گفته میشود. بدین صورت که شما با در نظر گرفتن یک محدوده قیمتی مشخص، تعیین میکنید که اگر قیمت سهم مدنظر شما در بازار، از این محدوده به پایینتر برود؛ ربات معاملهگر شما بلافاصله نسبت به فروش آن سهم اقدام نماید. در این شرایط با کمترین میزان ضرر مالی در بازار رو به رو خواهید شد.
-
پرهیز از رفتار احساسی در خرید و فروشها
فرض کنید در شرایطی قرار داریم که یکی از سهام شما با کاهش شدید قیمت رو به رو شده است; از آن جایی که با کاهش قیمت سهام شما، با ضرر مالی رو به رو خواهید شد، ممکن است تصور کنید که فروش سریع سهم بهترین راهکار برای نجات از ضرر مالی باشد. در این شرایط کارشناسان بازار، همواره سرمایهگذاران را به داشتن صبر در فروش سهام تشویق میکنند.
چرا که معمولاً هر تصمیم احساسی گرفته شده توسط سرمایهگذار ممکن است وی را به ضرر مالی بیشتری در آینده دچار کند. در این خصوص در بسیاری از موارد دیده شده که بعد از کاهش قیمت یک سهم، در ادامه با گذشت یک بازه زمانی از این اتفاق، شاهد افزایش دوباره قیمت سهم شدهایم. از این رو برای جلوگیری از اشتباه در فروش سهام، همواره سعی کنید که این کار را با مطالعه و مشورت افراد فنی فعال در بازار انجام دهید. در این صورت قادر خواهید بود تا به بهترین تصمیم ممکن دست یابید.
-
سرمایهگذاری بر روی سهام باثباتتر
در بازار همواره سهامی وجود دارند که نسبت به بقیه از ثبات بیشتری برخوردار هستند; قیمت این سهام نیز معمولاً از سایر موارد بسیار بیشتر میباشد; این سهام دقیقاً سهام شرکتهای قدرتمند فعال موجود در بازار هستند; در این خصوص، در نوسانات قیمتی کلی دیده شده در بازار، همواره شاهد آن هستیم که قیمت مربوط به این دسته از سهام با کاهش بسیار کمتری نسبت به بقیه موارد رو به رو میشوند. از این رو برای در امان ماندن از نوسانات قیمتی بازار، چه بسا بهتر است که بر روی سهام مطمئنتر و باثباتتر در بازار سرمایهگذاری نمایید.