معرفی عرضه اولیه «آردینه»

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
فهرست مطالب
معرفی عرضه اولیه «آردینه»

روز چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ برای اولین بار ۱۲ درصد از سهام شرکت نشاسته و گلوکز آردینه با نماد «آردینه» به روش ترکیبی در فرابورس ایران عرضه خواهد شد. به همین منظور به بررسی وضعیت بنیادی این شرکت خواهیم پرداخت.

 

معرفی شرکت نشاسته و گلوکز آردینه

شرکت آردینه در سال ۱۳۷۶ با هدف تولید نشاسته، گلوتن و گلوکز تاسیس شد. در حال حاضر، خانواده امینی با مالکیت ۹۹ درصدی به عنوان سهامدارن اصلی «آردینه» محسوب شده و شرکت آران سرمایه خاورمیانه با مالکیت ۱ درصدی، دیگر سهامدار این شرکت است. 

 

جایگاه «آردینه» در صنعت نشاسته و گلوکز

شرکت نشاسته و گلوکز آردینه رقیب بزرگی به نام شرکت گلوکوزان با نماد «غگل» در بازار سرمایه دارد. بر خلاف «آردینه» که یک کسب و کار خانوادگی است. سهامدار اصلی شرکت «غگل» گروه صنعتی زر «غزر» است که یکی از بزرگ‌ترین هلدینگ‌ها در صنعت غذایی کشور محسوب شده و در عین حال از بزرگ‌ترین صادرکننده‌های محصولات غذایی در خاورمیانه است. اما، بهتر است نگاهی به محصولات تولیدی و وضعیت فروش آردینه داشته باشیم:

وضعیت فروش محصولات آردینه

همانطور که مشاهده می‌کنید گلوکز گندم و گلوتن گندم بیشترین سهم را در فروش «آردینه» دارند. این محصولات نقش ویژه‌ای در تولید فرآورده‌های گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر)، ماکارونی، شیرینی، شکلات، بستنی، مربا، آدامس و… دارند.

 

وضعیت فروش در «آردینه»

با وجود اینکه شرکت «آردینه» رقیب مهمی به نام «غگل» دارد، اما از لحاظ فروش همواره روند صعودی و رو به رشد داشته است:

وضعیت فروش در «آردینه»

شرکت «آردینه» با توجه به این‌که بخشی از محصولات خود را صادر می‌کند، با افزایش قیمت ارز نیز می‌تواند روند صعودی خود را در میزان فروش حفظ کند. لازم به ذکر است این شرکت در سال مالی ۱۴۰۱ تقریبا ۱۳ درصد از محصولات خود را در بازارهای صادراتی به فروش رسانده است. در جدول زیر می‌توانید وضعیت صادرات «آردینه» در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ را مشاهده کنید:

وضعیت صادرات محصولات آردینه

همانطور که مشاهده می‌کنید کشور ترکیه اصلی‌ترین مقصد صادراتی «آردینه» محسوب شده و این شرکت با فروش ۳۵۰ تن گلوتن گندم موفق به کسب درآمد ۳۳۲ هزار ۵۰۰ دلار شده است.

 

وضعیت سودآوری در «آردینه»

شرکت نشاسته و گلوکز آردینه روند سودآوری مناسبی را در ۵ سال اخیر داشته و در نمودار زیر می‌توانید وضعیت سودآوری «آردینه» را مشاهده کنید:

وضعیت سودآوری در «آردینه»

همانطور که مشاهده می‌کنید میانگین رشد سود خالص و سود عملیاتی «آردینه» از سال مالی ۱۳۹۷ تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۷۳ و ۱۶۰ درصد بوده است. در نمودار زیر نیز می‌توانید وضعیت سود محقق‌شده «آردینه» بر اساس هر سهم را در ۵ سال گذشته مشاهده کنید:

روند سود نقدی آردینه

«آردینه» موفق شده در سال مالی ۱۴۰۱ به ازای هر سهم ۶٬۳۵۵ ریال سود محقق کند که نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۶۶ درصدی سود نقدی همراه بوده است.

 

 

فرصت‌ها و ریسک‌های سرمایه گذاری در آردینه

با توجه به این‌که صنعت غذایی در دسته صنایع تدافعی به شمار می‌رود، بنابراین همواره و تحت هر شرایطی نیاز به مواد اولیه جهت تولید محصولات غذایی وجود داشته و نشاسته‌ها نیز در زمره مواد اولیه تولید انواع محصولات غذایی خصوصا شیرینی‌جات محسوب می‌شوند. 

فرصت‌ها و ریسک‌های سرمایه گذاری در آردینه

همان‌طور که مشاهده می‌کنید شرکت «آردینه» وضعیت مناسبی در میزان فروش محصولات خود در داخل و خارج دارد. این شرکت با بروزرسانی و تجهیزات خود می‌تواند وضعیت فروش محصولات خود را ارتقاء دهد. با توجه به وجود تحریم‌ها و نوسانات نرخ ارز، همواره ریسک افزایش قیمت مواد اولیه «آردینه» وجود دارد. لازم به ذکر است که آرد گندم اصلی‌ترین ماده اولیه تولید محصولات «آردینه» محسوب شده و با توجه به این‌که جزء کالاهای اساسی طبقه‌بندی می‌شود، همواره قیمت‌گذاری دستوری تهدیدی برای تعیین قیمت آرد گندم به‌شمار می‌آید. در حقیقت، سالانه نرخ تضمینی گندم توسط  وزارت جهاد کشاورزی تعیین شده و این نرخ برای سال ۰۳-۱۴۰۲ برای هر کیلو گندم معادل ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است شرکت «آردینه» آرد گندم مورد نیاز خود را از یکی از واحدهای فرعی خود با نام شرکت آرد انوشیروان اصفهان تامین می‌کند.

این پست دارای 2 دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.