معرفی شرکت عالیس

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب
alis

سهام شرکت «بهار رز عالیس چناران» که با برند عالیس در بازار محصولات نوشیدنی ایران شناخته می‌شود، روز شنبه ۶ خرداد در بازار دوم فرابورس به روش کشف قیمت ترکیبی عرضه خواهد شد. خرید سهام این شرکت با نماد «عالیس» پس از کشف قیمت در مرحله اول و اعلام زمان ثبت سفارش در مرحله دوم امکان‌پذیر خواهد بود. حدود ۱۲ درصد از سهام این شرکت معادل ۳۰۰ میلیون برگه سهم با قیمت ارزش‌گذاری 16,426 ریال به ازای هر سهم پس از کشف قیمت توسط سرمایه‌گذاران واجد شرایط (صندوق‌های سرمایه‌گذاری)، به سهامداران حقوقی و حقیقی عرضه خواهد شد.

معرفی عالیس

گروه تولیدی «عالیس»، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان انواع نوشیدنی در کشور است. این شرکت در دهه هشتاد شمسی با هدف تولید فرآورده‌های لبنی پاستوریزه، در زمینی به وسعت ۱۰ هکتار واقع در شهرک صنعتی چناران استان خراسان رضوی آغاز به کار کرد.

این شرکت با نام اصلی بهار رز عالیس چناران که تحت مالکیت ۹۹ درصدی خانواده فیاض است، مالکیت مدیریتی سه شرکت زیر مجموعه خود با نام‌های «نیک زر چناران»، «چشمه نوشان خراسان» و «توسن پخش ستاره کیش» از مرحله تولید، بسته‌بندی و پخش محصولات خود را انجام می‌دهد.

 

عملکرد عالیس

این شرکت سهم قابل‌توجهی از بازار نوشیدنی‌های گازدار و معمولی را در اختیار دارد. عالیس در کمتر از سه سال در بازار نوشیدنی‌های دوغ، ماءالشعیر و شیر رتبه‌های اول، سوم و چهارم را به‌دست آورده است. این موضوع در حالی رخ داده که این شرکت تا قبل از سال ۱۳۹۹ در هیچ یک از سه بازار فوق جزو شرکت‌های برتر از لحاظ سهم از بازار محصول قرار نداشت.

دو رقیب اصلی عالیس در این صنعت بهنوش و پاکدیس هستند که این شرکت‌ها علاوه بر بازار فروش محصول، در نسبت‌های مالی نیز با یکدیگر در رقابت هستند. درحال حاضر این شرکت در چهار فاکتور مالی حاشیه سود خالص و ناخالص، بازده دارایی‌ها و حقوق صاحبان سهام از رقبای خود جا مانده است. 

تحلیل SWOT

فعالیت‌های عالیس در سال‌های اخیر به سبب افزایش استاندارد و بازار فروش نوشیدنی‌های مختلف در ایران و کشور‌های همسایه، درحال گسترش است. از سوی دیگر تجربه تامین مالی دو گروه بزرگ دیگر نوشیدنی در بازار سرمایه ایران از جمله پاکدیس و بهنوش که با محصولات ساندیس و دلستر در بازار ایران شناخته می‌شوند، سرمایه‌گذاری در این صنعت را جذاب نشان می‌دهند. در طرف مقابل از فرسودگی ماشین‌آلات و رقابت بالا در فروش محصولات می‌توان به‌عنوان ریسک‌ها و ضعف‌های این صنعت نام برد. شاید بتوان رقابت بالای فعالان این بازار در فروش محصولات خود را یکی از دلایل فاصله قیمتی سهام بهنوش از سقف سال 1399 خود دانست.

در نهایت افزایش تقاضا و مصرف نوشیدنی‌های سرد در بازار و افزایش استاندارد محصولات این صنعت در ایران، موجب شده تا شرکت‌های نامداری همچون عالیس، برای پیشبرد طرح‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای خود از بازار سرمایه برای تامین مالی استفاده کنند.

این پست دارای 4 دیدگاه است

  • کمال گفت:

    اعتباری نیست. شرکتهای بزرگ تو بورس موندن ابن که عددی نیست

  • ناصر محمدی گفت:

    عملکرد مالی گزارش شده قطعا جای تامل دارد چطور میشود هزینه اداری تشکیلاتی عالیس 1.2 درصد باشد در حالیکه بهنوش 28 درصد
    این مقایسه درست نیست قطعا در صورتهای مالی اقلام مربوط به هر کدام متفاوت است و استانداردهای حسابداری دو شرکت یکسان نیست

  • سوگل گفت:

    عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.