معرفی شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب

شرکت توسعه صنایع و معادن کوثر با نماد (کتوسعه) در حوزه استخراج و تصفیه سنگ‌ها و بلوک‌های ساختمانی فعالیت دارد. 12 درصد از سهام این شرکت که تحت مالکیت ۹۵ درصدی سازمان اقتصادی کوثر یا بنیاد شهید و امور ایثارگران است، روز دوشنبه ۵ تیر‌ماه در فرابورس عرضه شود. بر همین اساس به بررسی و معرفی این شرکت پرداخته‌ایم.

عرضه سهام این شرکت در دو مرحله انجام می‌شود؛ در مرحله اول ۴۲,۸۰۰,۰۰۰ سهم معادل ۴ درصد از کل سهام شرکت به سرمایه گذاران واجد شرایط (صندوق های سرمایه گذاری سهامی و مختلط) و با روش حراج انجام می‌شود که حداکثر تعداد سهام قابل خریداری توسط هر کد معاملاتی ۱٬۱۰۰٬۰۰۰ سهم خواهد بود. لازم به ذکر است سهام کتوسعه با 24,207 ریال ارزش‌گذاری شده است.

در مرحله دوم نیز ۸ درصد از کل سهام شرکت با قیمت کشف شده در مرحله اول، به سایر سرمایه‌گذاری حقیقی و حقوقی عرضه می‌شود. در این مرحله حداکثر سهام قابل خرید توسط هر شخص (حقیقی و حقوقی) 210 سهم است.

 

توسعه صنایع و معادن کوثر در یک‌نگاه

این شرکت با فعالیت در حدود ۱۵ معدن سنگ ساختمانی یکی‌ از بزرگ‌ترن تولید‌کنندگان و  عرضه‌کنندگان عمده این محصول در ایران است. کتوسعه با ثبت رسمی در سال ۱۳۶۶ و آغاز فعالیت گسترده در معادن سنگ خرم‌آباد، ازنا و اصفهان همواره با توسعه فعالیت خود در حال حرکت بوده است. این شرکت هم‌اکنون بیش از ۴ پروژه در حال اکتشاف و تکمیل در دست دارد که شامل استخراج انواع فلز از مس و طلا تا آهن است؛ اما پروژه استخراج طلای این شرکت با پیش‌بینی حدود ۵۰۰ هزار تن طلا در اصفهان، از جمله مهم‌ترین پروژه‌های این شرکت به‌حساب می‌آید که ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی آن انجام شده است.

توسعه صنایع و معادن کوثر همچنین در سال مالی گذشته رشد بیش از ۱۹۰ درصدی را در سود خالص محقق کرده است. این موضوع در کنار توسعه پروژه‌های سرمایه‌گذاری این شرکت در سایر مواد معدنی از جمله فلزات گرانبها و آهنی، چشم‌انداز روشنی برای این شرکت رقم زده است.


محصولات توسعه صنایع و معادن کوثر 

این شرکت با تولید سنگ نمای ساختمان مرمر، سنگ چینی، سنگ فرش، بلوک و جدول در حوزه تامین مصالح ساختمانی قرار دارد. با توجه به دوره رونق ساخت و ساز مسکن در سال‌های 1396 به بعد، این شرکت نیز از این مسئله منتفع شده است.

بیشترین درآمد این شرکت در بین محصولات تولیدی، به سنگ چینی از معادن ازنا مربوط می‌شود که حدود 30 درصد از درآمد‌های این شرکت از این محل گزارش شده است؛ بنابراین معدن و شهر ازنا برای این شرکت از اهمیت بالایی برخوردار است.


بررسی فرصت‌ها و ریسک‌های صنعت سنگ

افزایش قابل توجه هزینه‌های انرژی و حمل‌ونقل در سال‌های اخیر را می‌توان یکی از تهدید‌های این صنعت به‌حساب آورد که به نظر می‌رسد این مسئله در ماه‌های آینده به یکی از مهم‌ترین مشکلات سایر شرکت‌های فعال این صنعت تبدیل  شود. از سوی دیگر به دلیل عدم وابستگی این دست صنایع به تکنولوژی، طی سال‌های گذشته روند روبه‌رشد پایداری را در این صنعت شاهد بودیم.

تحقیقات زمین‌شناسی در فلات مرکزی ایران نشان از کاهش عیار سنگ مرمر در این منطقه می‌دهد و از آنجایی که بخش قابل‌توجهی از درآمد‌های صنعت سنگ ساختمانی ایران از استخراج سنگ مرمر است، یکی از تهدید‌های جدی این زمینه محسوب می‌شود.