معرفی عرضه اولیه شفام

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب
عرضه اولیه شفام

روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ سهام شرکت تولیدی و صنعتی گوهر فام با نماد «شفام» برای اولین بار و به صورت ترکیبی در بازار فرابورس ایران عرضه اولیه خواهد شد. در ادامه این مقاله به تحلیل بنیادی «شفام» خواهیم پرداخت.

 

معرفی شرکت تولیدی و صنعتی گوهر فام «شفام»

شرکت تولیدی و صنعتی گوهر فام در سال ۱۳۶۸ با هدف تولید انواع رنگ‌‌ها، مواد پاک‌کننده و بهداشتی تاسیس شد. سهامدار اصلی «شفام» شرکت سرمایه‌گذاری سلیم بوده که یکی از سهامداران عمده «سلیم» نیز شرکت ایران خودرو دیزل با نماد «خاور» و کارکنان گروه صنعتی ایران خودرو هستند.

 

جایگاه «شفام» در صنعت رنگ سازی کشور

شرکت تولیدی و صنعتی گوهر فام را می‌توان بزرگ‌ترین شرکت بورسی تولیدکننده انواع رنگ در نظر گرفت. در نمودار زیر می‌توانید میزان تولید و میزان فروش شرکت‌های رنگ‌ساز بورسی را مشاهده کنید:

جایگاه «شفام» در صنعت رنگ سازی کشور

همانطور که مشاهده می‌کنید شرکت «شفام» در مقایسه با شرکت‌های شیمیایی رنگین «شرنگی» و توکا رنگ فولاد سپاهان «شتوکا» در آخرین سال مالی خود، بیشترین میزان تولید و فروش انواع رنگ را داشته است. این شرکت در سال ۱۴۰۱ موفق به فروش بیش از ۶ میلیون و ۴۶۱ هزار کیلوگرم انواع رنگ شده است. محصول تولیدی اصلی «شفام» انواع رنگ‌های پودری و مایع بوده و اصلی‌ترین ماده اولیه جهت تولید رنگ رزین است. لازم به ذکر است خرید کلیه مواد اولیه وارداتی «شفام» از طریق دفاتر خارجی شرکت ایران خودرو «خودرو» صورت گرفته و فروش صادراتی شرکت ۸۰ هزار دلار بوده است. 

 

وضعیت فروش «شفام»

در نمودار زیر می‌توانید وضعیت فروش «شفام» را از سال مالی ۱۳۹۷ تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ مشاهده کنید:

وضعیت فروش «شفام»

همانطور که مشاهده می‌کنید میزان فروش شرکت از سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۲ بیش از ۸۴ درصد رشد داشته است. در ادامه به بررسی وضعیت سودآوری «شفام» خواهیم پرداخت.

 

وضعیت سود‌آوری «شفام»

در نمودار زیر می‌توانید روند سود ناخالص، سود عملیاتی و سود خالص «شفام» از سال ۱۳۹۷ تا پایان سال مالی ۱۴۰۲ را مشاهده کنید:

سودآوری شفام در 5 سال اخیر

همانطور که مشاهده می‌کنید سود خالص «شفام» از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۲ رشد حدودا ۱۲۰۰ درصدی داشته است. همچنین، در نمودار زیر می‌توانید روند سود محقق‌شده شفام به ازای هر سهم را نیز مشاهده کنید:

سود شفام به ازای هر سهم

«شفام» موفق شده در سال ۱۴۰۲ به ازای هر سهم ۱۵۷ تومان سود محقق کند. سیاست تقسیم سود در این شرکت معمولا تقسیم زیر ۵۰ درصد از سود خالص در هر سال بوده و تاریخ مجمع عمومی عادی سالیانه این شرکت نیز روز ۱ خرداد ۱۴۰۳ است.

 

فرصت‌ها و ریسک‌های سرمایه گذاری در «شفام»

شرکت تولیدی و صنعتی گوهر‌فام بزرگ‌ترین شرکت تولیدکننده رنگ در بین رقبای بورسی خود بوده و وضعیت مناسبی را طی سال‌های اخیر تجربه کرده است. با توجه به این‌که شفام، عمده نیاز خودروسازان داخلی را تامین کرده و گروه ایران خودرو مالکیت این شرکت را بر عهده دارد، می‌توان انتظار روند رو به رشد را برای «شفام» در آینده نیز متصور بود:

فرصت ها و ریسک های سرمایه گذاری شفام

همانطور که مشاهده می‌کنید مهم‌ترین ریسکی که شفام و سایر شرکت‌های تولیدکننده مواد شیمیایی را تهدید می‌کند، شرایط رکود تورمی است. با توجه به مشتریان اصلی شفام، یعنی خودروسازان داخلی، بازار خودرو و وضعیت تولید خودرو نقش مهمی در وضعیت سودآوری این شرکت دارد. 

 

 

جزئیات عرضه اولیه شفام

در تصویر زیر می‌توانید جزئیات عرضه اولیه «شفام» را مشاهده کنید:

جزئیات عرضه اولیه شفام

 

این پست دارای 4 دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.