معرفی مولد نیروگاهی تجارت فارس
اطلاعیه عرضه اولیه سهام شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس به روش ترکیبی در نماد معاملاتی «بمولد» منتشر شد و سرمایهگذاران میتوانند روز چهارشنبه ۲۵ مرداد ماه از طریق سامانه معاملاتی تمامی کارگزاریها نسبت به خرید این نماد اقدام کنند. بر این اساس در این عرضه تعداد ۸۴۷ میلیون و ۱۰۰ هزار سهم، معادل ۱۰ درصد از کل سهام شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس در دو مرحله در بازار عرضه میشود.
در مرحله اول عرضه ۳۳۸ میلیون و ۸۴۰ هزار سهم معادل ۴ درصد از کل سهام شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس به صندوقهای سرمایهگذاری عرضه خواهد شد. همچنین در مرحله دوم ۵۰۸ میلیون و ۲۶۰ هزار سهم معادل ۶ درصد از کل سهام این شرکت به سرمایهگذاران عادی عرضه خواهد شد. حداکثر سهام قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی و حقوقی، ۱۳۰۰ سهم با قیمت کشف شده در مرحله اول خواهد بود.
داستان فعالیت مولد نیروگاهی تجارت فارس
شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس در سال ۱۳۹۰ با ارزش ۸۲۵ میلیارد تومان و سرمایه ثبت شده ۸۴۷ میلیارد تومان توسط سازمان خصوصیسازی به بانک تجارت واگذار شد و بانک تجارت نیز پس از ثبت شرکت در سال ۱۳۹۱ تنها پس از ۳ سال سهام این شرکت را به صورت بلوکی و در بازار فرابورس واگذار کرد. بین سالهای ۹۶ تا ۹۷ این قرارداد غیر رسمی شناخته شد و ضمن فسخ قرارداد، بانک تجارت دوباره مالکیت ۹۹.۵ درصدی این شرکت را در اختیار گرفت.
فعالیت شرکت مولد نیروگاهی تجارت فارس
حوزه فعالیت این شرکت تولید، فروش و پیش فروش انرژی برق، تعمیر، بازسازی و تامین مالی نیروگاههای برق اعلام شده است. این شرکت با ظرفیت اسمی ۱۰۳۵ مگاوات دارای ۶ واحد گازی و ۳ واحد بخار است که از طریق پست شبکه به سیستم توزیع برق کشور متصل میشوند. حدود ۱۰ درصد از هزینههای شرکت به هزینههای سوخت و ۹۰ درصد به هزینههای سربار مربوط میشود. همچنین گاز به عنوان مهمترین عنصر تولید برق در این شرکت مطرح است. این شرکت همچنین با ترانزیت برق به برخی شرکتهای صنعتی در کشور مانند آلومینیوم ایران، در بخشی از تولید این شرکت سهیم شده است.
سوخت و مواد اولیه مصرفی
این شرکت سوخت مورد نیاز خود را از شرکت ملی نفت و شرکت پخش فرآوردههای نفتی ایران تامین میکند. برای مثال در سال گذشته حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار متر مکعب گاز معادل هر متر مکعب ۲۵ تومان برای این شرکت محاسبه شده است؛ قابل توجه است نرخ گاز این نیروگاه در سال گذشته با افزایش حدود ۱۵۰ درصدی مواجه شده است.
فرصت و ریسکهای نیروگاه تجارت فارس
درآمد حاصل از انرژی برق پس از مصرف مشترکین و تایید صورت حساب برای شرکتهای تولید کننده این حوزه مشخص میشود. نرخ و مقدار فروش برق در این صنعت نیز تابع سیاستهای کلان وزارت نیرو است.
صنعت برق در ایران به دلیل سهم ۱.۲ درصدی ایران در تولید برق در دنیا همواره مورد توجه سیاستگذاران قرار گرفته است؛ اما از آنجا که این صنعت به عنوان پیشران توسعه سطح زندگی در کشور شناخته میشود همواره از سوی قیمتگذاری دستوری و مطالباتی که از دولت داشته آسیب دیده است. از طرفی دیگر مشکلات کمبود گاز در کشور و هزینه بر بودن انتقال گاز همواره موجب شده است واحدهای نیروگاهی گازی و ترکیبی با مشکل مواجه شوند.
از آن جا که بیش از ۵۰ درصد برق تولیدی کشور توسط نیروگاههای خصوصی کشور مانند تجارت فارس تامین میشود و فاصله زیادی بین قیمت بهای تمام شده برق و نرخ فروش آن وجود دارد؛ وزارت نیرو مکلف است این اختلاف را جبران کند.
این پست دارای 3 دیدگاه است
سلام بسیار ژشت است که عرضه اولیه 700 تومن باشد و اکنون قیمت آن 550 تومن .
خود دانید .
سهام خشک است واقعا متاسفم
سهم اولیه ای که کمر سهامدار را شکسته