معرفی شرکت توسعه فن افزار توسن

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب
Web_info

براساس اطلاعیه شرکت فرابورس ایران، عرضه اولیه سهام شرکت توسعه فن‌افزار توسن روز دوشنبه ۱۶ مرداد ماه به روش ترکیبی انجام می‌شود. در مرحله اول تعداد ۶۰ میلیون سهم معادل ۴ درصد از کل سهام شرکت با قیمت ارزش‌گذاری شده ۱۱,۶۳۳ ریال به صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی و مختلط به روش حراج عرضه می‌شود. در مرحله دوم نیز تعداد ۱۲۰ میلیون سهم معادل ۸ درصد از کل سهام شرکت به قیمت کشف شده در مرحله اول، به سایر سرمایه‌گذاران عرضه می‌شود. لازم به ذکر است در مرحله دوم حداکثر تعداد سهام قابل خرید توسط سرمایه‌گذاران ۳۰۰ سهم تعیین شده است.

حوزه فعالیت توسعه فن افزار توسن 

توسعه فن افزار توسن به‌عنوان شرکتی دانش‌بنیان، تولیدکننده نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای حوزه پرداخت و خدمات بانکی است. این شرکت در سال ۱۳۸۹ تاسیس و تا اوایل دهه ۹۰ به‌عنوان مونتاژ کننده در این حوزه فعالیت می‌کرد؛ اما چندسالی است که این شرکت با بومی‌سازی محصولات این حوزه به بزرگترین و پیشروترین تولیدکننده انواع دستگاه‌های کارتخوان و خودپرداز در کشور تبدیل شده است.

مالک اصلی فن افزار، شرکت سرمایه‌گذاران فناوری تک وستا است که مالکیت ۷۰ درصدی از سهام این شرکت را برعهده دارد که ۱۲ درصد از سهامی که روز چهارشنبه عرضه می‌شود، از سهام سه شرکت فناوری تک وستا، پیشینه پی کیانا و شخص حقیقی صورت خواهد گرفت.

وابستگی درآمدی توسعه فن افزار توسن

درآمد این شرکت در بخش خدمات بیشترین وابستگی را به فروش محصولات حوزه پرداخت و سپس بانکی دارد؛ اما در حوزه خدمات، توسعه فن افزار توسن از تعمیر و نگهداری محصولات سخت‌افزاری بانکی بیشترین درآمد را به خود اختصاص داده است.

 

مزیت توسعه فن افزار توسن نسبت به رقبا

این شرکت با سهم از بازار حدود ۳۰ درصدی با اختلاف نسبتا مطمئنی از رقبا، بزرگترین شرکت ایرانی این حوزه محسوب می‌شود. همچنین ورود فن افزار توسن به حوزه محصولات نوینی چون خودگردان‌ها (خودگردان‌ها نسخه جدید خودپردازها هستند که قابلیت دریافت پول از مشتری را دارند) و خود بانک‌ها و سهم از بازار 90 درصدی در محصولات جدید، از نقاط قوت این شرکت در صنعت پرداخت و بانکی محسوب می‌شود.

مزیت دیگر فن افزار توسن نسبت به رقبا، سهم قابل توجه از بازار خدمات این صنعت در حوزه سرویس، نگهداری و تعمیر سخت‌افزار و نرم‌افزار محصولات تولیدی است که بخش مناسبی از درآمدهای این شرکت را به خود اختصاص داده است. این موضوع به دلیل فعالیت بالای دستگاه‌های پرداخت بانکی یکی از منابع با ثبات درآمدی این شرکت نیز محسوب می‌شود. این شرکت همچنین با مسیر بومی‌سازی این صنعت توانسته در حوزه پرداخت ۵۳ درصد و حوزه بانکی ۵۸ درصد از فرایند تولید را داخلی‌سازی کند و با ارزش افزوده بالاتری محصولات خود را به فروش برساند.

ریسک‌ها و چالش‌های توسعه فن افزار توسن  

توسعه فن افزار توسن مانند سایر شرکت‌های فناوری‌محور از ریسک ورود سخت فناوری به کشور برخوردار است. بخشی از مواد اولیه محصولات این شرکت وارداتی است؛ اما برخلاف سایر شرکت‌های تولیدکننده محصول، از نوسانات نرخ ارز چندان متاثر نمی‌شود. این موضوع به دلیل تغییرات قیمت محصولات با نرخ ارز، یکی از نقاط قوت این شرکت محسوب می‌شود.

این پست دارای یک دیدگاه است

  • ماجد گفت:

    باسلام وادب، متاسفانه این شرکت از ایم حقوقی مطمئن برخوردار نیست واز سهامداران خرد ومتوسط که برای حمایت ازاین شرکت سهامش را خریده اند مراقبت وحمایتی ندارند وبا وجود عرضه اولیه بودن بدلیل مدیریت نادرست در روز چهارم بعداز عرضه متفی شده واز نزدیک ۱۸۰۰ به ۱۵۱۹ نزول کرده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.