تحلیل بازار جهانی نفت

مدت زمان مطالعه: 2 دقیقه
فهرست مطالب
    تحلیل بازار جهانی نفت

    در پایان معاملات روز جمعه ۲۷ تیرماه، نفت برنت با قیمت ۶۹/۲ دلار در هر بشکه به استقبال هفته آینده رفت؛ قیمتی که کاهش جزئی نسبت به هفته گذشته نشان می‌دهد.

    در حالی که هفته گذشته به‌دلیل تقاضای سفرهای تابستانی، قیمت نفت برنت برای مدتی به بیش از ۷۰ دلار رسید، این هفته داده‌های اقتصادی متضاد از ایالات متحده موجب تردید در چشم‌انداز آینده قیمت نفت شد.
    از یک سو، داده‌های ضعیف در بخش مسکن و کاهش سرمایه‌گذاری در این صنعت، سیگنالی منفی درباره کاهش فعالیت‌های اقتصادی در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان به بازار ارسال کرد. از سوی دیگر، کاهش نرخ تورم و انتظارات برای کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، می‌تواند در میان‌مدت به افزایش تقاضای انرژی منجر شود و به‌عنوان نیروی حمایتی برای بازار نفت عمل کند.

    در پایان هفته، اتحادیه اروپا بسته جدیدی از تحریم‌ها علیه روسیه تصویب کرد که شامل اعمال سقف قیمتی و ممنوعیت واردات برخی محصولات پالایشی از نفت روسیه بود. این اقدام باعث محدودیت عرضه فرآورده‌های نفتی در اروپا و در نتیجه افزایش قیمت گازوئیل و سودآوری پالایشگاه‌ها شد. در واقع، این موضوع منجر به افزایش کرک اسپرد (Crack Spread) شده و سیگنال صعودی برای بازار فرآورده‌های نفتی ایجاد کرده است.

    همچنین شرکت بزرگ انرژی Chevron آمریکا اعلام کرد در قراردادی به ارزش ۵۵ میلیارد دلار، شرکت Hess را به‌طور کامل خریداری کرده است. این قرارداد، Chevron را به شریک کلیدی در میدان نفتی عظیم Stabroek در گویان (کشوری در آمریکای جنوبی) تبدیل می‌کند؛ میدانی که بیش از ۱۱ میلیارد بشکه نفت معادل، ذخیره دارد. این معامله از منظر بازار جهانی نفت اهمیت ویژه‌ای دارد چراکه می‌تواند در میان‌مدت با افزایش عرضه جهانی نفت، فشار کاهشی بر قیمت‌ها ایجاد کند.

    افزایش عرضه جهانی نفت