چند اصل مهم برای معاملات موفق

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
معاملات موفق در بورس

برای تجربه معاملات موفق در بازار سرمایه، لازم است غیر از کسب دانش سرمایه‌گذاری و جمع‌آوری اطلاعات در ارتباط با بازار، اصولی را که به بهبود معاملات افراد کمک می‌کنند در نظر بگیرید. درواقع، اگر در بازار سرمایه تجربه زیان داشته باشید، باید به‌خوبی متوجه شده باشید که کسب موفقیت در این بازار، کار چندان ساده‌ای به‌حساب نمی‌آید. درواقع برای برداشتن هر قدم کوچک در بازار سهام، لازم است مسیر خود را بارها و بارها بررسی کرده و از درستی تصمیم خود اطمینان حاصل کنید؛ بنابراین، لازم است پیش از اتخاذ تصمیمات جدی سرمایه‌گذاری، نکات زیر را در نظر بگیرید:

۱- قبل از ورود به سهم، حد سود و ضرر خود را مشخص کرده و به آن وفادار باشید.

تعیین حد سود و ضرر، یکی از مهم‌ترین روش‌های مورد استفاده در تحلیل تکنیکال و بخشی از استراتژی معاملاتی فعالان بازار سرمایه است. برای استفاده از این روش پیش از اقدام به خرید سهم، می‌توانید با آموزش کامل تحلیل تکنیکال و با استفاده از ابزارهایی که این نوع از تحلیل در اختیارتان قرار می‌دهد، نسبت به تعیین حد سود و ضرر اقدام کنید. اگرچه مباحث مرتبط با حد سود و ضرر بسیار گسترده است، اما می‌توان آن‌ها را به‌صورت خلاصه تعریف کرد:

حد سود:

حد سود به قیمتی اشاره دارد که شما آن را تعیین کرده‌اید و تصمیم گرفته‌اید به‌محض رسیدن سهم به حد تعیین‌شده، از آن خارج خواهید شد.

حد ضرر: 

منظور از حد ضرر این است که باید برای خودتان مشخص کنید تا چه میزان افت قیمت سهم را تحمل خواهید کرد. در نظر داشته باشید اگر سهمی را خریدید و قیمت آن به حدی کاهش یافت که حد ضرر فعال شد، باید بلافاصله از سهم خارج شوید. برای آشنایی بیشتر با مفهوم حد سود و حد ضرر به مقاله «حد سود و ضرر چست؟» مراجعه کنید.

با توجه به اینکه تعیین حد سود و ضرر در معاملات سهام عملکردی مشابه تعیین هدف دارد، می‌تواند از سرمایه‌گذاری احساسی نیز جلوگیری کند. لازم به ذکر است، پیش‌تر در مقاله «5 نکته برای کنترل احساسات در سرمایه‌ گذاری» نکاتی برای جلوگیری از سرمایه‌گذاری احساسی را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

۲- در تشکیل سبد دارایی، تنوع را حفظ کنید. 

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در سرمایه‌گذاری در نظر بگیرید، اهمیت حفظ تنوع در سرمایه‌گذاری است. درواقع شما نباید تمام منابع مالی خود را تنها صرف سرمایه‌گذاری در یک نوع خاص از دارایی‌ها کنید. حفظ تنوع در سرمایه‌گذاری یکی از مهم‌ترین عواملی است که به توزیع ریسک کمک کرده و باعث می‌شود شرایط نااطمینانی را که جزء جدایی‌ناپذیری از ذات بازار سرمایه است، تا حد قابل‌توجهی مدیریت کنید.

۳- نکات مهم مربوط به هرکدام از معاملات خود را یادداشت کنید.

ریز معاملات و دلایل انجام هرکدام را در دفترچه‌ای یادداشت کنید. حتی می‌توانید بعدازاینکه مدتی از آن معامله گذشت، دوباره به همان صفحه بازگشته، وضعیت سهمی که خریده‌اید را به‌روزرسانی کنید. با تداوم در انجام این کار، بعد از گذشت مدتی می‌توانید تاریخچه ارزشمندی از معاملات خود داشته باشید که به‌خوبی نشان می‌دهد نحوه عملکردتان در بازار به چه صورت بوده است. وقتی این کار را برای مدتی ادامه دهید، خواهید دید به بهترین معلم خودتان تبدیل شده‌اید.

۴- با تمرکز روی اهداف بلندمدت خود، اجازه ندهید نوسانات روزانه بازار شما را نگران کنند.

نوسانات، جزئی از ذات بازار سرمایه‌اند. با علم به این موضوع، می‌توانید به‌جای تمرکز روی جنبه نگران‌کننده این تغییرات قیمت و شناخت آن‌ها، آرامش خود را در بازار حفظ کنید. از طرف دیگر نوسانات بازار یک فرصت جذاب معاملاتی برای تحلیلگران تکنیکال است تا به کمک ابزارهای تحلیلی، از این تغییرات قیمت سود کسب کنند. در نظر داشته باشید در مقاله «مقابله با نوسانات بورس» نکاتی را برای مقابله با آثار زیان‌بار نوسانات بازار مورد بررسی قرار داده‌ایم.

۵- بیش از اندازه معامله نکنید!

معمولاً زمانی که صحبت از معاملات سهام است، نخستین تصویری که به ذهن افراد می‌آید، تصویر فردی است که در حال انجام معاملات پی‌در‌پی است؛ اما باید در نظر داشت واقعیت این نیست و در بسیاری از مواقع برای کسب موفقیت در معاملات لازم است صبور باشید. هیچ الزامی به انجام معاملات روزانه نیست.

هرچه تعداد معاملات بیشتر شود و فاصله هر معامله تا خریدوفروش قبلی کوتاه‌تر باشد، احتمال ارتکاب به اشتباه تحلیلی و معاملاتی افزایش می‌یابد.

۶- به هدف کسب سود زیاد، تمام سرمایه خود را صرف خرید سهم‌هایی با ریسک بالا نکنید.

درست است که بین ریسک و بازدهی ارتباط مستقیم وجود دارد اما این مسئله نباید سبب شود که بیش‌ازحد خودتان را درگیر خرید سهم‌‌هایی با ریسک بالا کنید. به یاد داشته باشید برای تشکیل سبد دارایی که مطمئن و سود‌آور باشد، لازم است به اصل حفظ تنوع که پیش‌تر به آن اشاره شد، پایبند باشید. بنابراین ضمن قرار دادن سهام با ریسک و پتانسیل سودآوری بالا در پرتفوی خود، از وجود دارایی‌هایی با ریسک پایین نیز در سبد دارایی خود اطمینان حاصل کنید.

۷- در معاملات خود به‌جای تکیه بر احساسات، به منطق تکیه کنید!

همه انسان‌ها در وجود خود احساساتی نظیر ترس، طمع یا امیدواری دارند؛ اما همان‌طور که می‌دانید، در بازار سرمایه جایی برای این احساسات وجود ندارد. افزایش دانش سرمایه‌گذاری یکی از بهترین روش‌های کنترل احساسات در سرمایه‌گذاری است؛ همچنین می‌توانید با استفاده از خدمات مدیریت دارایی نظیر صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا خدمات سبدگردانی، سرمایه خود را به دست افراد متخصص در این حوزه بسپارید و مطمئن باشید که سرمایه شما کاملاً بر مبنای منطق و دانش سرمایه‌گذاری مدیریت می‌شود.

۸- اشتباهات خود را بپذیرید و قبل از اینکه دیر شود از سهمی که به‌اشتباه خریده‌اید، خارج شوید!

همان‌طور که در مقاله «۵ تله سرمایه گذاری که باید مراقب آن‌ها باشید» اشاره شد، گیر افتادن در دام هزینه ازدست‌رفته یکی از تله‌های سرمایه‌گذاری است. در چنین شرایطی، ممکن است تصور کنید به علت هزینه و زمان صرف شده پای یک سرمایه‌گذاری، خروج از آن فکر خوبی نیست؛ البته که واقعیت این نیست. فراموش نکنید نباید مدت طولانی در سرمایه‌گذاری اشتباه ماند.

این پست دارای 2 دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.