سرمایه گذاری برای کودکان
جیمز هکمن برنده جایزه نوبل اقتصاد اعتقاد دارد « هر ۱ دلار سرمایهگذاری برای کودکان از سنین پایین در داراییهای مناسب، میتواند بین ۴ تا ۱۶ دلار بازدهی در آینده داشته باشد.» تشکیل سبد دارایی از انواع کلاسهای دارایی برای کودکان میتواند نقش مهمی در آینده مالی آنها ایفا کند.
چرا برای فرزندانمان از بدو تولد سرمایهگذاری کنیم؟
بدون شک اصلیترین دغدغه والدین ساختن آتیهای درخشان برای فرزندان است. هر چقدر سن بچهها بیشتر میشود نیازها و خواستههای آنان افزایش پیدا کرده و افزایش تورم هم میتواند عاملی برای کاهش توانگری مالی خانوادهها باشد. از طرفی، وقتی فرزندان به سن بلوغ و استقلال میرسند به پساندازی مناسب جهت تامین نیازهای اصلی خود، احتیاج دارند. در چنین شرایطی، سرمایهگذاری مداوم در ابزارهای مناسب سرمایهگذاری مثل سهام، طلا و صندوقهای سرمایهگذاری از سنین بسیار پایین مثل نوزادی، میتواند در بلندمدت، نقش مهمی در تامین آتیه فرزندان ایفا کند. در جداول زیر میتوانید آمار خانوارهای آمریکایی که برای آتیه فرزندان خود در سال ۲۰۲۲ در طرحهایی مثل برنامه 529 سرمایهگذاری کردهاند را مشاهده کنید. برنامه 529 طرح سرمایهگذاری است که مخارج و هزینههای تحصیل در دانشگاه را تامین میکند.
همانطور که آمارها را مشاهده کردید ۴۵ درصد از خانوارهای آمریکایی پیش از اینکه فرزندشان پا به جهان بگذارد، اقدام به سرمایهگذاری میکنند. در حقیقت، سرمایهگذاری مداوم و اصولی از بدو تولد تا زمان ورود به دانشگاه ادامه پیدا میکند. عمده سرمایهگذاریها به صورت غیرمستقیم و از طریق صندوقهای سرمایهگذاری انجام میشود. اما، بهتر است به دیگر دلایل سرمایهگذاری برای آینده فرزندان هم اشاره کنیم.
امتیازهای سرمایه گذاری برای کودکان
شاید برایتان جالب باشد که وارن بافت سرمایهگذار افسانهای جهان از سن ۱۱ سالگی شروع به سرمایهگذاری در بورس کرد. همانطور که اشاره شد سرمایه گذاری برای کودکان میتواند مزایای فراوانی داشته باشد. از جمله این مزایا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱. استقلال مالی
با سرمایهگذاری درست و به موقع برای فرزندانتان به آنها فرصت میدهید تا در دوران جوانی سرمایه کافی برای تحقق اهداف مورد نظر خود داشته باشند. در حقیقت، سرمایهگذاری مداوم اجازه میدهد تا اثر سود مرکب روی سرمایهگذاری فرزند شما تاثیر مثبت خود را بگذارد. در ادامه به بررسی و اهمیت اثر سود مرکب میپردازیم.
۲. امنیت مالی
سرمایه گذاری برای کودکان باعث میشود تا آنها در آینده پشتوانه مالی مستحکمی پیدا کنند. از همین جهت، زمانی که با شرایط غیرمنتظره مواجه میشوند میتوانند با استفاده از اندوختهای که در نتیجه سرمایهگذاری بهدست آوردهاند، در مقابل رویدادهای غیرقابل پیشبینی عملکرد مناسبی داشته باشند.
۳. حفظ ارزش سرمایه در برابر تورم
تورم بزرگترین تهدید برای سرمایه در افق زمانی بلندمدت است. تورم باعث کاهش ارزش پول شده و شما باید برای فرزندان خود در داراییهایی مثل طلا و سهام سرمایهگذاری کنید که ارزش سرمایه فرزندتان را در بلندمدت حفظ کند. ایران از اوایل سال ۱۳۹۷ با چندین جهش تورمی شدید مواجه شده است. در نمودارهای زیر میتوانید مشاهده کنید که در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ و با سرمایه ۷ میلیون تومان توان سرمایهگذاری به چه صورتی بوده است:
همانطور که مشاهده کردید، در اردیبهشت سال ۱۳۹۷ با سرمایه ۷ میلیون تومان توانایی خرید ۱۰۰۰ دلار آمریکا، ۳ عدد سکه کامل طلا، ۷ نیم سکه طلا و ۸۸۲ واحد از صندوق سهامی اکسیر فارابی را داشتید. در نمودار زیر مشاهده خواهید کرد که اگر ۷ میلیون تومان را در سه دارایی مختلف سرمایهگذاری کرده بودید در مهرماه ۱۴۰۲ چه نتیجهای حاصل میشد:
همانطور که مشاهده کردید، صندوق سهامی اکسیر فارابی، شاخص کل بورس و طلا رشد بیش از ۲ تا ۳ برابر نسبت به دلار داشتهاند. در ادامه مشاهده خواهید کرد با سرمایه ۱۸۰ میلیون تومان در مهرماه سال ۱۴۰۲ توانایی سرمایهگذاری در داراییهای مختلف چه تغییری پیدا کردهاست:
نمودار فوق نشان میدهد که اگر ۷ میلیون تومان در سال ۱۳۹۷ در صندوق سهامی سرمایهگذاری شده بود، ارزش آن در سال ۱۴۰۲ برابر با ۱۸۰ میلیون تومان بود. در حقیقت، با سرمایه ۱۸۰ میلیون تومان در مهرماه ۱۴۰۲ شما قادر خواهید بود بیش از ۳.۵ برابر نسبت به سال ۱۳۹۷، دلار خریداری کنید یا حتی نسبت به سال ۱۳۹۷، ۲ برابر سکه طلا بخرید. بنابراین، مسیر درست سرمایهگذاری میتواند ارزش دارایی را تا چند برابر در مقابل تورم حفظ کند.
۴. تامین هزینههای تحصیل
یکی از مهمترین دغدغههای والدین در رابطه با فرزندان خود آینده تحصیلی آنهاست. تحصیل در دانشگاههای مطرح ایران و جهان میتواند یکی از اهداف اصلی والدین و فرزندان در آینده باشد و تامین هزینههای تحصیل از کودکی آغاز شده و تا جوانی ادامه پیدا میکند. برای تحقق این اهداف، سرمایهگذاری از اولین روزهای تولد تا اولین روزهای ورود به دانشگاه توصیه میشود.
۵. عادت به پسانداز و سرمایهگذاری
از روز تولد یک انسان تا زمانی رسیدن به دوران بازنشستگی، پسانداز بخشی از دارایی و تبدیل آن به سرمایهگذاری میتواند سرنوشت متفاوتی را رقم بزند. در حقیقت، از دوران نوزادی تا نوجوانی، والدین نقش مهمی در تبدیل پساندازها و هدایای نقدی به سرمایهگذاری دارند و آموزش تبدیل پسانداز و بخشی از دارایی به سرمایهگذاری به فرزندان، زندگی مالی آنها را در آینده دستخوش تغییرات بزرگی خواهد کرد.
به جای پسانداز، سرمایهگذاری کنید…
سرمایهگذاری زمانی نتیجه میدهد که اثر سود مرکب بر آن لحاظ شود. سود مرکب به معنی سودهای انباشتهشده دورههای گذشته بر روی سرمایه اولیه است. در نمودار زیر میتوانید تفاوت سرمایهگذاری و پسانداز را مشاهده کنید:
نمودار فوق نشان میدهد که اگر شما با سرمایه اولیه ۱۰ میلیون تومان و با فرض نرخ بهره ۲۲ درصد ماهانه ۱ میلیون تومان سرمایهگذاری و پسانداز کنید، نتیجه آن بعد از ۲۰ سال به چه صورت خواهد شد. در حقیقت، سود مرکب اجازه رشد چند برابری سرمایه را متناسب با دارایی که در آن سرمایهگذاری شده است، میدهد.
کلام پایانی
سرمایهگذاری مسیری است که بهتر است از اولین روزهای تولد برای فرزندان آغاز شود و همزمان با رشد فرزند، سرمایه او نیز رشد کند. همانطور که برای نیازهای فعلی فرزندتان هزینه میکنید، توصیه میشود بخشی از هزینهها را صرف سرمایهگذاری در داراییهایی که پتانسیل رشد بیشتر نسبت به تورم دارند، کنید. صندوقهای سرمایهگذاری میتوانند گزینه مطلوبی جهت سرمایهگذاری برای نوزادان و کودکان باشد. زیرا، صندوقهای سرمایهگذاری توسط مدیران متخصص و با تجربه در حوزه مالی مدیریت شده و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار فعالیت میکنند. همچنین دولت طرحی جهت سرمایه گذاری برای نوزادان راهاندازی کرده که میتوانید مقاله «جزئیات واگذاری صندوق سرمایه گذاری به متولدین ۱۴۰۱» را مطالعه کنید. در پایان توصیه میشود برای تنوع در سبد سرمایهگذاری، در داراییهای مثل صندوق درآمد ثابت، صندوق سهامی، صندوق بخشی، اهرمی و طلا سرمایهگذاری کنید.
این پست دارای 3 دیدگاه است
مقاله بسیار مبهم است. صحبت از جامعه آمریکا در صورتی معنی دارد که شرایط جامعه ما و جامعه آمریکا یکسان باشد. رویکردها و برنامه ریزیهای دولتها بسیار نزدیک هم باشد و …
سلام لطفاً شرایط جامع ما رو بررسی کنید
با سلام.
ضمن تشکر از پیشنهاد شما این موضوع را به واحد مربوطه ارجاع میدهیم.