آشنایی با کدال

مدت زمان مطالعه: 5 دقیقه
فهرست مطالب
know-codal

کدال یک سامانه معتبر و رسمی است و برای سرمایه‌گذاران کاربرد زیادی دارد. اصلی‌ترین اطلاعات مربوط به شرکت‌های مختلف، تاریخ تشکیل مجامع، موضوعات افزایش سرمایه و تمام موضوعاتی ک به سرمایه گذاری در بورس مربوط می‌شود را می‌توان در سامانه کدال جستجو کرد. در این مقاله شما را با جزئیات دقیق این وب‌سایت آشنا خواهیم کرد.

ویدیوی آشنایی با کدال

 

کدال چیست و چه کاربردی دارد؟

کدال، مخفف عبارت Comprehensive Database Of All Listed Companies بوده و به‌عنوان منبعی برای دسترسی به اطلاعات مالی و گزارشات مورد نیاز سرمایه‌گذاران، معرفی می‌شود.

سازمان بورس و اوراق بهادار ایران، این سایت را به‌منظور حمایت از حقوق سرمایه‌گذاران و پیش‌گیری از وقوع تخلفات در بازار سرمایه، طراحی کرده وبه‌صورت روزانه گزارشات جدیدی بر روی این سامانه قرار می‌گیرد که سبب شفافیت بیشتر بازار خواهد شد.

 

چرا کدال برای سرمایه‌گذاران اهمیت زیادی دارد؟

داشتن اطلاعات کافی نسبت به یک شرکت و تحلیل آن، اولین قدم برای یک سرمایه‌گذاری درست است؛ چنانچه منابع اطلاعاتی شما از اعتبار خوبی برخوردار باشند، تحلیل درست‌تری خواهید داشت و به‌نحوی بازدهی تضمین شده‌ای را کسب می‌کنید. اما فراموش نکنید که برای دستیابی به اطلاعات مرتبط به صندوق بورسی لازم است به وب‌سایت فیپیران مراجعه کنید. 

 درواقع صورت‌ها و گزارشات مالی شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار، عملکردی مشابه با یک نقشه راه داشته و به افراد در یافتن مسیر درست سرمایه‌گذاری کمک زیادی خواهند کرد؛ به همین جهت، سامانه کدال می‌تواند در موارد زیر نقش مهمی را ایفا کند : 

  • تسهیل دسترسی به اطلاعات جدید از شرکت‌ها
  • ایجاد بستری برای افزایش شفافیت اطلاعات و افشای آن‌ها
  • فراهم کردن امکان نظارت موثر بر بازار سرمایه
  • بهبود سطح اطلاع‌رسانی 
  • دسته‌بندی اطلاعات با استفاده از ابزارهای کارآمد

 

چگونه از کدال استفاده کنیم؟

استفاده از سامانه کدال کار سختی نیست و به‌راحتی می‌توانید به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کنید.

در قدم اول، کافیست به این لینک وارد شوید.

اولین صفحه‌ای که به محض ورود به سایت کدال با آن مواجه می‌شوید، مربوط به جدیدترین اطلاعیه‌ شرکت‌ها است.

 

در قسمت نوار بالایی سایت، 3 گزینه زیر قابل مشاهده هستند : 

 

  • اطلاعیه‌ها
  • جستجوی اطلاعیه‌ها
  • اطلاعیه‌های قدیمی

برای دسترسی بهتر و دقیق‌تر به گزارشات نماد مدنظر خود، روی قسمت جستجوی اطلاعیه‌ها کلیک کنید. در قسمت سمت راست صفحه، فیلترهای جستجو قابل مشاهده هستند و از طریق انتخاب گزینه‌های مختلفی مانند نام نماد، وضعیت ناشر، گروه اطلاعیه، نوع شرکت، موضوع اطلاعیه و… می‌توانید به گزارش مورد نظر خود دست یابید؛ همچنین، می‌توان با انتخاب یک بازه زمانی مشخص، جستجوی دقیق‌تری داشت.

در ستون آخر، می‌توانید به گزارش انتخاب خود از طریق فرمت‌های مختلفی مانند فرمت تحت وب، pdf، فایل اکسل و… دسترسی داشت؛

علاوه‌برآن، گزینه دیگری با عنوان پیوست‌‎‍‌های اطلاعیه برای برخی گزارشات نیز قابل مشاهده است.

با قسمت فیلتر کدال، بیشتر آشنا شویم!

در قسمت فیلترهای جست‌وجو، با 5 گزینه روبه‌رو می‌شوید : 

  • نام/نماد : نام نماد مورد نظر خود را وارد کنید.
  • وضعیت ناشر : پذیرفته‌شده در بورس تهران، پذیرفته‌شده در فرابورس ایران، ثبت‌شده نزد سازمان و…
  • گروه اطلاعیه : اطلاعات و صورت مالی سالانه، اساسنامه/امیدنامه، گزارش عملکرد ماهانه، آگهی دعوت به مجامع و تصمیمات و …
  • نوع شرکت : شرکت‌های دولتی، ناشران، نهاد عمومی، نهاد مالی و…
  • نوع اطلاعیه : زمان‌بندی پرداخت سود، گزارش فعالیت هیئت مدیره، اظهارنامه مالیاتی و…

در بخش پایینی، گزینه‌های زیر قابل مشاهده هستند که می‌توانید به‌صورت دستی آن‌ها را تکمیل کنید:

  • موضوع اطلاعیه
  • شماره پیگیری
  • کد اطلاعیه
  • طول دوره

همانطور که پیش‌تر اشاره شد، شما می‌توانید بازه زمانی مشخصی را نیز در این قسمت انتخاب کنید.

در نهایت، قابلیت انتخاب گزارشات حسابرسی شده، حسابرسی نشده، اصلی، تلفیقی و… را نیز خواهید داشت. 

صورت‌های مالی حسابرسی شده و حسابرسی نشده چه تفاوتی دارند؟

تهیه صورت‌های مالی توسط حسابداران، آخرین بخش این مسیر نیست و لازم است تا این گزارشات توسط یک شرکت حسابرسی مستقل از سازمان نیز بررسی شود. در صورتی که این اطلاعات مورد تایید حسابرس قرار بگیرند، بر روی سامانه کدال با عنوان صورت‌های مالی حسابرسی شده، قرار خواهند گرفت؛ در غیر این‌صورت، عبارت حسابرسی نشده برای این اطلاعیه‌ها لحاظ خواهد شد.

معرفی قسمت‌های مهم وب‌سایت کدال

در نوار بالای صفحه، چند بخش مجزا قرار گرفته که در ادامه به بررسی این قسمت‌ها می‌پردازیم.

قسمت ناشران کدال 

با کلیک بر روی این گزینه، نام شرکت‌هایی که نماد آن‌ها در سازمان بورس ثبت شده و جزو ناشران هستند را ملاحظه می‌کنید. با جستجوی نام شرکت یا نماد آن، می‌توانید به اطلاعاتی از جمله سال مالی، شناسه ملی، آدرس و شماره تماس، موضوع و ماهیت شرکت و… دسترسی داشته باشید.

نهادهای مالی

در این بخش، امکان دسترسی به اطلاعاتی مانند مجوز فعالیت، نوع شخصیت نهاد مالی، وضعیت پذیرش، شماره ثبت نهاد در نزد سازمان، وب‌سایت و… فراهم است. 

فقط کافیست نام و مشخصات نهاد مالی مورد نظر خود (سبدگردان‌ها، شرکت‌های تامین سرمایه، هلدینگ‌ها و…) را در قسمت نام وارد کنید.

سامانه سنم

سامانه نظارت مکانیزه صندوق‌های سرمایه‌گذاری (سنم)، در راستای نظارت بر صندوق‌های سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند. براساس قوانین سازمان بورس و اوراق بهادار، کلیه مدیران صندوق‌های سرمایه‌گذاری وظیفه دارند فایل اطلاعات صندوق‌های سرمایه‌گذاری (XML) تحت مدیریت خود را به‌صورت روزانه در این سامانه (سنم) بارگذاری کنند.

سامانه تِدان

تِدان، مخفف عبارت تحلیل داده‌های ناشران بوده و در جهت هوشمندسازی بازار سرمایه و شفافیت بیشتر این بازار، راه‌اندازی شده است. 

از طریق این سامانه می‌توانید با ناشران در ارتباط بوده و سوالات خود در زمینه گزارشات مختلف را مطرح کنید. در این قسمت اطلاعیه‌هایی مانند ضرورت برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی، اطلاعات حاصل از برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی و… در دسترس خواهند بود.

سامانه صورت‌حساب

این سامانه مختص نهادهای مالی بوده و افراد عادی امکان استفاده از آن را نخواهند داشت. نهادهای مالی از طریق این سامانه قادر خواهند بود تا صورت‌حساب‌های خود را مشاهده کرده و مورد ارزیابی قرار دهند.

اخبار

در قسمت اخبار، همانطور که از نامش پیداست، می‌توانید اخبار جدید بازار سرمایه ایران را به ترتیب زمان انتشار، مشاهده کنید و تاثیر این اتفاقات را در تحلیل‌های خود در نظر بگیرید.

 

سخن پایانی

سامانه کدال یک مرجع مهم و اصلی برای سرمایه‌گذاران به‌شمار می‌رود و در تمام دوره‌های آموزش بورس و سهام به آن اشاره می‌شود. 

این پست دارای 4 دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.