معرفی عرضه اولیه «بیوتیک»

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
معرفی عرضه اولیه «بیوتیک»

روز چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ برای اولین بار سهام شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران با نماد «بیوتیک» به روش ترکیبی در فرابورس ایران عرضه خواهد شد. به همین منظور به بررسی وضعیت بنیادی این شرکت خواهیم پرداخت.

 

معرفی شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران «بیوتیک»

شرکت آنتی‌ بیوتیک‌سازی ایران در سال ۱۳۷۴ تاسیس شده و در حال حاضر یکی از زیر مجموعه‌های شرکت سرمایه‌گذاری دارویی تامین «تیپیکو» است. در حال حاضر، شرکت «تیپیکو» با مالکیت ۹۹/۹۹ درصدی، سهامدار اصلی «بیوتیک» بوده و بیش از ۸۰۲ میلیون و ۸۹۵ هزار سهم از «بیوتیک» را در اختیار دارد. 

 

جایگاه «بیوتیک» در صنعت دارویی کشور

شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان داروهای آنتی بیوتیک در کشور بوده و بخش بزرگی از محصولات این شرکت را آنتی بیوتیک‌ها تشکیل می‌دهند. دوز روزانه مصرف آنتی بیوتیک در ایران ۳۸/۷۸ در هر ۱۰۰۰ نفر است و «بیوتیک» سومین شرکت دارویی کشور از نظر مبلغ فروش در مقایسه با سایر شرکت‌های صنعت دارو است. در نمودار زیر می‌توانید میزان فروش محصولات «بیوتیک» را مشاهده کنید:

جایگاه «بیوتیک» در صنعت دارویی کشور

 گروه پنی سیلین‌ها (آموکسی سیلین آنزیمی) بیشترین سهم از فروش در «بیوتیک» را داشته و گروه سفالوسپرین‌ها (سفالکسین و سفیکسیم) در رتبه بعدی قرار دارد.

 

وضعیت فروش در «بیوتیک»

همانطور که اشاره شد «بیوتیک» جایگاه سوم از نظر مبلغ فروش در بین شرکت‌های صنعت دارویی را در اختیار دارد. در نمودار زیر می‌توانید روند فروش «بیوتیک» در سه سال اخیر را مشاهده کنید:

وضعیت فروش در «بیوتیک»

 

شرکت «بیوتیک» با وجود فروش محصولات خود بر اساس قیمت تعیین‌شده توسط وزارت بهداشت، عملکرد قابل قبولی در سه سال گذشته در میزان فروش محصولات خود داشته است. «بیوتیک» در سال مالی ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ موفق به رشد ۱۵۹ درصدی در فروش شده و پیش‌بینی می‌شود این روند رو به رشد در سال جاری نیز ادامه داشته باشد. 

 

وضعیت سودآوری در «بیوتیک»

شرکت آنتی بیوتیک سازی ایران روند سودآوری مناسبی را در ۳ سال اخیر داشته و در نمودار زیر می‌توانید وضعیت سودآوری «بیوتیک» را مشاهده کنید:

وضعیت سودآوری در «بیوتیک»

همانطور که مشاهده می‌کنید رشد سود خالص و سود عملیاتی «بیوتیک» در بازه زمانی یکساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ به ترتیب ۱۸۷ و ۱۳۸ درصد بوده است. در نمودار زیر نیز می‌توانید وضعیت سود محقق‌شده «بیوتیک» بر اساس هر سهم را در ۳ سال گذشته مشاهده کنید:

روند سود نقدی به ازای هر سهم در بیوتیک

«بیوتیک» موفق شده در سال مالی ۱۴۰۱ به ازای هر سهم ۲٬۹۹۰ ریال سود محقق کند که نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد ۱۸۸ درصدی سود نقدی همراه بوده است.

 

فرصت‌ها و ریسک‌های سرمایه گذاری در بیوتیک

با توجه به اینکه صنعت دارویی در دسته صنایع تدافعی به شمار می‌رود. بنابراین، همواره و تحت هر شرایطی نیاز به دارو وجود داشته و آنتی بیوتیک‌ها نیز در زمره مهم‌ترین داروها محسوب می‌شوند. 

فرصت‌ها و ریسک‌های سرمایه گذاری در بیوتیک

همانطور که مشاهده می‌کنید ایران دومین کشور جهان از نظر سرانه مصرف آنتی بیوتیک در جهان پس از کشور مغولستان بوده و در کنار عربستان و امارات بزرگ‌ترین بازار دارو در خاورمیانه را دارد. همین امر موجب می‌شود همواره تقاضای بالایی برای آنتی بیوتیک در کشور و منطقه وجود داشته باشد. در طرف مقابل، با توجه به عدم مجوز فروش در بازارهای صادراتی، «بیوتیک» از کسب درآمد دلاری بی‌بهره بوده و در آینده با کسب مجوزهای لازم پتانسیل افزایش درآمد خواهد داشت. همچنین، شرکت «بیوتیک» با توجه به محصولات تولیدی همواره ریسک قیمت‌گذاری دستوری را به همراه دارد. 

 

این پست دارای 5 دیدگاه است

  • سیداحمدموسوی گفت:

    ضعف عمده مقالات فارابی فقدان بزرگنمائی برای تصاویر است که بدلیل کوچک بودن سایز و متون، عملا آنها را غیرقابل استفاده نموده است.

    • آموزین گفت:

      با سلام و احترام، ضمن تشکر از همراهی شما این موضوع را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

  • سمیرا مشکی نسب بمی پور گفت:

    من از این زمینه وجود دارد که از این زمینه را برای من ارسال کنید

  • سمیرا مشکی نسب بمی پور گفت:

    عالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.