سود گواهی سپرده بانکی کاهش یافت

با فرا رسیدن موعد سررسید گواهیهای سپرده یکساله بانکی با سود ۳۰ درصد، از ۱۱ بهمن ماه گواهیهای جدید منتشر میشود؛ اما این بار با نرخ ۲۵ درصد و دوره ۴ ساله! بنابراین پیشبینی میشود طی روزهای آینده حجم بالایی از سرمایه که در طی یکسال گذشته در این بخش سرمایهگذاری شده بود روانه سایر بازارها شود.
اواخر سال گذشته، بانک مرکزی به منظور کاهش التهاب در بازار ارز، به میزان ۲۸۰ هزار میلیارد تومان گواهی سپرده مدتدار ویژه سرمایهگذاری(خاص) یکساله با سود ۳۰ درصدی منتشر کرد. این گواهیها با نام و دارای تاریخ سررسید یکسال پس از تاریخ انتشار بودند. همانطور که بیان شد نرخ سود علیالحساب این گواهی سپردهها ۳۰ درصد سالانه و قابل پرداخت در مقطع ماهانه و نرخ سود بازخرید آن پیش از تاریخ سررسید، معادل ۱۲ درصد سالانه بود.
اما اینکار در نهایت موفقیتآمیز نبود و بار دیگر بازار ارز و طلا دچار التهاب قیمتی شدند. همین امر نیز موجب شد تا بانک مرکزی اعلام کند که سپردههای عام ۳۰ درصدی از روز ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ دیگر تمدید نمیشود.
شرایط گواهی سپردههای جدید بانک مرکزی چیست؟
طبق آخرین بررسیهای صورت گرفته، بانک مرکزی در نظر دارد از ۱۱ بهمن ماه ۱۴۰۳ گواهی سپردههایی با نرخ ۲۵ درصد و با تاریخ سررسید ۴ ساله منتشر کند. نرخ شکست در نظر گرفته شده در این گواهی سپردهها نیز ۱۵ درصد تعیین شده است. بنابراین سرمایهگذاران باید توجه داشته باشند که تا ۴ سال حق برداشت از سپرده خود را ندارند؛ چراکه در این صورت نرخ سود سپرده از ۲۵ درصد به ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. کارشناسان معتقدند این اقدام بانک مرکزی منجر به ورود این حجم از سرمایه به سایر بازارها و ابزارهای سرمایهگذاری میشود.
مقصد احتمالی گواهی سپردهها کجاست؟
با نگاهی به ویژگیهای سرمایهگذاران در گواهیهای سپرده بانکی، میتوان دریافت که این طیف از سرمایهگذاران عمدتا به دنبال سرمایهگذاری بدون ریسک و با سود مشخص هستند. به همین دلیل نمیتوان انتظار داشت که این طیف از سرمایهگذاران، وارد بازار ارز، طلا یا حتی بورس شوند. از آنجایی که شرایط گواهی سپردههای جدید نیز دشوارتر شده و سرمایهگذار برای دریافت سود ۲۵ درصدی این گواهیها باید ۴ سال سپردهگذاری کند، بعید است با توجه به تورم موجود در جامعه این گواهیهای جدید جذابیت بالایی برای سرمایهگذاران داشته باشد.
با این اوصاف میتوان نتیجه گرفت که این حجم از سرمایه به زودی وارد صندوقهای درآمد ثابت بورسی خواهد شد. صندوقهای با درآمد ثابت بورسی از قبیل صندوق لبخند فارابی با توجه به محل سرمایهگذاری خود که عمدتا در اوراق مشارکت و اسناد خزانه اسلامی و سایر ابزارهای سرمایهگذاری بدون ریسک بورسی است، میتوانند به صورت عادی سود حدود ۲۹/۵ درصد سالانه به سرمایهگذاران پرداخت کند. نکته جالب توجه در این صندوقها پرداخت سود مرکب آنهاست. در صورتیکه سرمایهگذار سود خود را بهصورت ماهانه یا دورهای برداشت نکند، سود پرداختی مجددا در واحدهای این صندوق سرمایهگذاری میشود و در نتیجه سرمایهگذار میتواند به جای سود ۲۹ درصدی، تا ۳۵ درصد سود دریافت کند. با توجه به امنیت بالای این صندوقها و مجوزهایی که از طریق سازمان بورس اخذ کردهاند، میتوان گفت، امنترین و مطمئنترین گزینه سرمایهگذاری برای افرادی که تا پیش از این در گواهیهای سپرده بانکی سرمایهگذاری میکردند، صندوقهای با درآمد ثابت بورسی از قبیل صندوق لبخند و هدیه فارابی است.
جهت آشنایی با ویژگیها، مزایا و نحوه سرمایهگذاری در صندوق لبخند فارابی کافیست وارد این لینک شوید.

دیدگاه