کاربرد پرایس اکشن در بازارهای مالی

مدت زمان مطالعه: 4 دقیقه
فهرست مطالب
کاربرد پرایس اکشن

استراتژی پرایس اکشن، حرکات قیمتی یک دارایی خاص را در طول زمان توصیف می‌کند. افرادی که در معاملات خود از این استراتژی بهره می‌برند، عموماً با در نظر گرفتن تغییرات اخیر قیمت، حرکات آن را تحلیل می‌کنند. استفاده از این استراتژی کمک می‌کند معامله‌گران به جای اینکه صرفا به اندیکاتورهای تکنیکال برای معاملات خود تکیه کنند، با بررسی روند قیمتی نسبت به اتخاذ بهترین تصمیمات ممکن اقدام کنند.

 

انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی در بورس

خرید سهام در بورس یا سرمایه‌گذاری در سایر بازارهای مالی، نیازمند داشتن یک استراتژی معاملاتی و کسب تجربه در بهره‌گیری از آن است. افرادی که به سرمایه‌گذاری در بورس علاقه‌مند هستند، پس از مشاوره آنلاین بورس می‌توانند نسبت به انتخاب روش سرمایه‌گذاری مناسب خود از میان روش سرمایه‌گذاری مستقیم یا گزینه‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، از جمله سرمایه‌گذاری در صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا سبدگردانی اقدام کنند. برای آشنایی بیشتر با شیوه‌های مختلف سرمایه گذاری در بورس و ویژگی‌های هر یک از این روش‌ها می‌توانید به مقاله «تفاوت سرمایه‌گذاری مستقیم و غیرمستقیم در بورس» مراجعه کنید. در صورتی که سرمایه‌گذاری به روش مستقیم و از طریق خرید سهام در بورس را انتخاب کرده باشند، بسیار مهم است که از دانش سرمایه‌گذاری کافی برخوردار باشند؛ بنابراین آشنایی با روش‌های مختلف تحلیل در بازارهای مالی را می‌توان اصلی‌ترین پیش‌نیاز خرید سهام در بورس به‌حساب آورد.

 

ابزارهای مورد استفاده در پرایس اکشن

معامله‌گران پرایس اکشن برای تدوین استراتژی‌های ورود و خروج خود از ابزارهایی از قبیل نمودارهای تاریخی قیمت سهم، قیمت‌های عرضه و تقاضا در زمان معامله، حجم معاملات، خطوط روند و البته سطوح حمایت و مقاومت بهره می‌برند. همان‌طور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم، اندیکاتورهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال در این استراتژی کاربرد چندانی ندارند و معامله‌گران حتی اگر از این اندیکاتورها استفاده کنند نیز در تصمیم‌گیری‌های خود وزن زیادی برای آن‌ها قائل نیستند.

 

معامله در بازارهای مالی براساس استراتژی پرایس اکشن

نخستین گام برای استفاده از استراتژی پرایس اکشن در بازارهای مالی، تشخیص روند بازار است. در واقع بسیار اهمیت دارد که پیش از خرید سهام، بررسی کنید که آیا بازار روند خاصی دارد یا خنثی است. همان‌طور که می‌دانید زمانی که روند بازار صعودی است، سقف‌ها و کف‌های بعدی نسبت به سقف و کف‌های قبلی در قیمت‌های بالاتری تشکیل می‌شوند و در بازار نزولی سقف‌ها و کف‌های جدید نسبت به گذشته قیمت‌های پایین‌تری دارند. در مقابل در بازار خنثی، روند خاصی مشاهده نمی‌شود و قیمت دارایی مورد نظر در یک محدوده مشخص در نوسان است.

نهایتاً در نظر داشته باشید با استفاده از استراتژی پرایس اکشن هنگام خرید سهام در بورس، می‌توانید نقطه ورود مطلوب سهم را پیدا کرده و ریسک سرمایه‌گذاری خود را به حداقل برسانید.

 

کاربرد نقطه شکست(Breakout) در پرایس اکشن

سهمی را در نظر بگیرید که قیمت آن برای مدتی نسبتاً طولانی در یک دامنه مشخص در نوسان بوده و حالا بعد از گذر زمان، به خروج از محدوده مورد نظر تمایل پیدا کرده است. در چنین شرایطی می‌توان گفت به احتمال زیاد زمان حرکت نوسانی تمام شده و قیمت سهم با خروج از محدوده مورد نظر، روند تازه‌ای در پیش خواهد گرفت. «محدوده‌های رنج»، «الگوهای مثلثی»، «الگوی سر و شانه» و «الگوی پرچم»، الگوهای قیمتی هستند که احتمال وقوع شکست در آن‌ها بسیار است.

نکته مهمی که باید در ارتباط با نقطه شکست در نظر بگیرید، «شکست کاذب» یا «Fake/False Breakout» است. زمانی که چنین الگویی در حال شکل‌گیری باشد، نمودار قیمت سهم پس از شکست محدوده نوسان، مجددا تمایل دارد به محدوده قبلی بازگردد. بهترین استراتژی در این حالت، معامله برخلاف جهت شکست است. البته در نظر داشته باشید معامله در چنین شرایطی از ریسک بسیار بالایی برخوردار است و نمی‌تواند برای همه سرمایه‌گذاران گزینه مناسبی محسوب شود.

 

استفاده از محدوده‌های حمایت و مقاومت

تشخیص سطوح حمایت و مقاومت بدون شک از مهم‌ترین روش‌های کاربردی در تحلیل بازارهای مالی است. به‌طور کلی سطح حمایت به قیمتی اشاره دارد که خریداران تمایل بیشتری به خرید دارند و وارد سهم می‌شوند؛ بنابراین انتظار نمی‌رود قیمت به میزانی کمتر از آن برسد. در مقابل، زمانی که سهمی در حال طی یک روند صعودی است، در قیمتی مشخص، فروشندگان وارد بازار شده و اقدام به عرضه سهام می‌کنند. در چنین شرایطی فشار فروش مانع از افزایش قیمت می‌شود. نهایتاً در نظر داشته باشید قیمت سهم و سایر دارایی‌های مالی، عموماً به محدوده‌های حمایت و مقاومتی که در گذشته داشته‌اند، واکنش نشان می‌دهد.

 

مراحل معامله بر اساس استراتژی پرایس اکشن

۱) شناسایی سناریو: معامله‌گران در این مرحله نمودارهای تاریخی قیمت را به دقت مورد بررسی قرار می‌دهند و با تشخیص روند و مشاهده نشانه‌ها مانند تغییر فاز به صعودی یا نزولی، محدوده کانال یا شکست، نسبت به وضعیت نمودار حساس می‌شوند.

۲) شناسایی فرصت معامله در سناریوی تشخیص داده شده: حال اگر محدوده شکست تشخیص داده شود، ممکن است نمودار به آن حرکت ادامه دهد یا از آن عقب‌نشینی کند؛ بنابراین با توجه به ذهنی بودن این پیش‌بینی، انتخاب هر معامله‌گر با فرد دیگر متفاوت خواهد بود.

 

نکاتی از معامله با استراتژی پرایس اکشن

هنگام معامله براساس استراتژی پرایس اکشن، تفاسیر روان‌شناسی و رفتاری بیش از روش‌های دیگر معاملاتی بر تصمیمات سرمایه‌گذاران تاثیر می‌گذارد. در واقع زمان بهره‌گیری از این روش در معاملات، یک نمودار ثابت می‌تواند سیگنال‌های متفاوتی به معامله‌گران مختلف ارائه کند. در مقابل، اکثر اندیکاتورهای تکنیکال، سیگنال یکسانی به همه معامله‌گران ارائه می‌کنند، یعنی از یک اندیکاتور مشخص مانند میانگین متحرک (Moving Average) در یک بازه زمانی خاص، می‌توان یک برداشت ثابت داشت. برای آشنایی بیشتر با انواع اندیکاتورها می‌توانید به مقاله «اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال» مراجعه کنید.

با بهره‌گیری از این روش معاملاتی، کافی است یک دارایی مشخص انتخاب کرده و منتظر شکل‌گیری شرایط مطلوب خود بمانید. همچنین معامله با استراتژی پرایس اکشن کمک می‌کند معامله‌گران ورود و خروج‌های مطلوب‌تری نسبت به روش‌های مبتنی بر اندیکاتور داشته باشند و اطلاعات را سریع‌تر به‌دست آورند.

با این‌حال، نمی‌توان هیچ روشی را به عنوان بهترین روش معامله شناخت و همواره آموزش بورس و آشنایی با روش‌ها و استراتژی‌های معاملاتی مختلف می‌تواند بهترین راه برای خرید سهام در بورس و کسب موفقیت در سرمایه‌گذاری باشد.

این پست دارای 3 دیدگاه است

  • بهرام گفت:

    با سلام.نکته ای که برای حقیر با خوانش موضوع درسنامه بورسی اهمیتی جداگانه از محتوای آموزشی دارد توانایی بسیار چشمگیر در ویراستاری بجای واژه ها همراه با ساده نویسی قابل فهم برای مخاطبان مبتدی بازارهای مالی را دارد .وظیفه خود می دانم که از نویسنده متن کمال تشکر را دارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.