صندوق قابل معامله (ETF) چیست؟

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب
صندوق قابل معامله

صندوق‌های سرمایه گذاری، به‌عنوان یکی از بهترین روش‌های سرمایه گذاری در بورس شناخته می‌شوند. با توجه به روش خرید و فروش این صندوق‌ها، می‌توان دو دسته کلی برای آن‌ها در نظر گرفت. دسته اول صندوق‌هایی هستند که برای خرید و فروش واحدهای آن‌ها باید به سایت آن صندوق مراجعه کنیم. اما دسته دوم که با نام صندوق قابل معامله شناخته می‌شوند، امکان خرید و فروش از طریق سامانه آنلاین معاملاتی کارگزاری‌ها را برای سرمایه‌گذاران فراهم می‌کنند. در ادامه با صندوق سرمایه گذاری قابل معامله یا ETF بیشتر آشنا می‌شویم.

ویدیوی صندوق قابل معامله (ETF) چیست؟

 

مزایای سرمایه گذاری در صندوق

صندوق‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌هایی هستند که با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد افراد، اقدام به سرمایه‌گذاری در دارایی‌های باارزشی از قبیل سهام، طلا، اوراق درآمد ثابت و… می‌کنند. در این روش نیازی به مدیریت دارایی توسط سرمایه‌گذار نیست و کلیه امور سرمایه‌گذاری توسط گروه مدیریتی و تحلیلی حرفه‌ای صندوق‌ها انجام می‌شود. علاوه بر این صندوق‌های سرمایه‌گذاری از قابلیت نقدشوندگی بالایی برخوردارند و سرمایه‌گذاران در هر شرایطی می‌توانند واحدهای سرمایه‌گذاری خود را به وجه نقد تبدیل کنند.

 

جذابیت‌های صندوق قابل معامله چیست؟

جذابیت صندوق‌های قابل معامله یا ETF در امکان خرید و فروش آنلاین آن‌ها از طریق تمامی سامانه‌های معاملاتی کارگزاری‌هاست. علاوه بر آن، تنوع این صندوق‌ها زیاد است و طیف گسترده‌ای از سرمایه‌گذاری‌ها مانند سهام، اوراق با درآمد ثابت، طلا و… را شامل می‌شوند. ویژگی بارز بعدی این صندوق‌ها کارمزد معاملاتی بسیار اندک آن‌ها در مقایسه با کارمزدهای خرید و فروش مستقیم سهام در بورس است.

 

کارمزد و مالیات صندوق قابل معامله

کارمزد بسیار اندک معاملات یکی از مهم‌ترین مزایای صندوق ETF است. همچنین فروش واحدهای صندوق‌ قابل معامله شامل مالیات نمی‌شود که این دو مورد باعث می‌شود هزینه‌های مالی معاملات برای سرمایه‌گذاران به‌شدت کاهش یابد. این کارمزد متعلق به نهادهای مختلف فعال در فرایند معاملات است و به کارگزاری، شرکت بورس یا فرابورس، شرکت سپرده‌گذاری، مدیریت فناوری و حق نظارت سازمان تعلق می‌گیرد.لازم به ذکر است که بسته به نوع صندوق‌ها، کارمزد معاملاتی آن‌ها متفاوت است.

 

کارمزد معاملات صندوق سرمایه گذاری در سهام

  • کارمزد صندوق قابل معامله(ETF) از نوع سهامی شامل کارمزد خرید و فروش واحد می‌شود. کارمزد خرید ۰/۰۰۱۱۶ و کارمزد فروش هم ۰/۰۰۱۱۸۷۵ کل مبلغ خرید و فروش است و در مجموع کارمزد خرید و فروش ۰/۰۰۲۳۴۷۵ محاسبه می‌شود.

صندوق ETF چیست؟

کارمزد معاملات صندوق‌های مختلط

  • کارمزد صندوق‌های قابل معامله(ETF) از نوع مختلط فقط شامل کارمزد خرید و فروش واحد می‌شود. کارمزد خرید ۰/۰۰۰۶۶۱۲۵ و کارمزد فروش هم ۰/۰۰۰۶۶۱۲۵ کل مبلغ قیمت خرید و فروش است و در مجموع کارمزد خرید و فروش ۰/۰۰۱۲۶۸۷۵ است.

 

کارمزد معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق با درآمد ثابت

  • کارمزد صندوق‌های قابله معامله(ETF) از نوع درآمد ثابت شامل کارمزد خرید و فروش واحد می‌شود. کارمزد خرید ۰/۰۰۰۱۸۷۵ و کارمزد فروش هم ۰/۰۰۰۱۸۷۵ کل مبلغ خرید یا فروش است و در مجموع کارمزد خرید و فروش ۰/۰۰۰۳۷۵ است.

 

محاسبه ارزش خالص دارایی(NAV) آنی

ارزش خالص دارایی‌ها یا NAV صندوق‌ها معمولاً برای روز کاری بعد محاسبه می‌شود. این مورد باعث می‌شود برای خرید یا فروش واحدهای سرمایه‌گذاری هر صندوق قیمت فردای آن محاسبه شود. NAV صندوق قابل معامله به فاصله زمانی هر دو دقیقه محاسبه می‌شود و بر اساس این NAV می‌توان تصمیم‌گیری و به‌صورت آنلاین و لحظه‌ای برای خرید و فروش واحدهای این صندوق‌ها اقدام کرد.

 

صندوق ETF مناسب چه کسانی است؟

سرمایه گذاری در صندوق قابل معامله برای همه افراد مناسب است. کارمزد اندک و نبود مالیات در معاملات این صندوق‌ها، علاوه بر اینکه هزینه‌های معاملاتی سرمایه‌گذاران عادی را کاهش می‌دهد، برای سرمایه‌گذاران حرفه‌ای نیز گزینه جذابی برای سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. تنوع سبد دارایی‌های این صندوق‌ها نیز نیاز اکثر سرمایه‌گذاران بازار را برطرف می‌کند. در صورت رشد بورس، صندوق‌های سهامی ETF سرمایه‌گذاران زیادی را به سمت خود می‌کشانند. در صورت رشد طلا صندوق‌های مبتنی بر طلا جذابیت پیدا می‌کنند. همچنین برای افراد با درجه ریسک‌پذیری خیلی کم نیز صندوق‌ درآمد ثابت بهترین گزینه سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. خرید و فروش آنلاین و آسان این صندوق‌ها در کنار امکان واریز و برداشت سریع وجه، ویژگی دیگری است که افراد زیادی را برای سرمایه‌گذاری در آن ترغیب می‌کند.

 

چگونه بهترین صندوق قابل معامله را شناسایی کنیم؟

برای شناسایی بهترین صندوق قابل معامله بازار باید تنوع دارایی و میزان بازدهی آن‌ها در دوره‌های زمانی مختلف را بررسی کرد. برای مقایسه این صندوق‌ها می‌توانید به سایت مرکز پردازش اطلاعات مالی ایران مراجعه کنید. در این سایت امکان مقایسه صندوق‌های مختلف بازار بر اساس نوع دارایی آن‌ها در بازه‌های زمانی مختلف مانند ماهانه، سه‌ماهه، 6 ماهه و… وجود دارد. علاوه بر بازدهی، ترکیب دارایی‌ها و ترکیب صنایع مختلف در سبد دارایی‌های صندوق نیز معیار خوبی برای شناسایی بهترین صندوق بازار می‌تواند باشد.

این پست دارای 4 دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.