7 نکته کلیدی درباره مالیات بر سپرده‌ بانکی شرکت‌های حقوقی

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
مالیات بر سپرده بانکی

در قانون جدید مالیاتی، سود سپرده‌های بانکی شرکت‌های حقوقی مشمول مالیات می‌شود. حجم بالای نقدینگی موجود در بانک‌ها، دولت را به فکر اخذ مالیات از این محل و جبران کسری بودجه خود انداخت. در ابتدا قرار بود مالیات بر سپرده‌های بانکی برای همه سپرده‌گذاران اعم از حقیقی و حقوقی اعمال شود؛ ولی با توجه به تبعات اقتصادی بسیار آن، مقرر شد در گام اول فقط سپرده‌های بانکی سپرده‌گذاران حقوقی مشمول این قانون شود و سرمایه‌گذاران حقیقی فعلا مالیاتی بابت سود سپرده‌های بانکی خود پرداخت نکنند؛ هرچند ممکن است در آینده این گروه از سپرده‌گذاران نیز مشمول این طرح مالیاتی شوند. در این مطلب به بررسی نکات مهم این موضوع و راهکارهایی برای کسب سود بدون ریسک و بالاتر از سود بانکی برای سرمایه‌گذاران حقوقی(شرکت‌ها) می‌پردازیم.

 

1- قانون اخذ مالیات از سپرده‌های بانکی شامل چه شرکت‌هایی می‌شود؟

مالیات بر سپرده بانکی طیف گسترده‌ای از شرکت‌ها را شامل می‌شود. در این قانون فقط برخی از اشخاص حقوقی مانند صندوق توسعه ملی، صندوق نوآوری و شکوفایی، بیمه مرکزی ایران، شرکت‌های بیمه بازرگانی، صندوق بیمه همگانی حوادث طبیعی ساختمان، صندوق بیمه محصولات کشاورزی، صندوق‌های بازنشستگی و صندوق تأمین خسارت‌های بدنی همچنان می‌توانند از معافیت مالیاتی سپرده‌های بانکی خود بهره‌مند شوند.

علاوه بر شرکت‌های فوق، صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز از پرداخت مالیات بر سپرده بانکی معاف هستند. بنابراین سود سپرده‌های بانکی صندوق‌های سرمایه‌گذاری اعم از صندوق‌های درآمد ثابت، سهامی و… نیز در این طرح مشمول پرداخت مالیات نمی‌شوند.

 

2- چه سپرده‌هایی مشمول پرداخت مالیات هستند؟

در قانون مالیاتی جدید، مقرر شده است از سود تمام سپرده‌های بانکی اشخاص حقوقی، اعم از سپرده‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت، مالیات اخذ شود؛ بنابراین به غیر از موارد ذکر شده فوق که مشمول معافیت مالیاتی هستند، سپرده‌های بانکی هیچ شرکتی استثنا قرار نمی‌گیرد.

 

3- بهترین جایگزین سپرده‌های بانکی چیست؟

با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری در صندوق‌های درآمد ثابت و سبدهای درآمد ثابت بورسی از پرداخت مالیات مذکور معاف هستند، سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها و سبد‌ها بهترین جایگزین سپرده‌های بانکی برای شرکت‌های حقوقی به حساب می‌آیند.

به غیر از بحث معافیت مالیاتی سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها و سبدهای درآمد ثابت بورسی، این ابزارهای سرمایه‌گذاری جذابیت‌های دیگری نظیر سود روزشمار و بالاتر از سپرده‌های بانکی برای شرکت‌ها دارند. برای آشنایی بیشتر با این نوع از صندوق‌ها به مقاله «صندوق درآمد ثابت، رقیب جدی سپرده بانکی» مراجعه کنید.

 

4- بازدهی صندوق‌ها و سبدهای درآمد ثابت بورسی چه میزان است؟

بازدهی صندوق‌ها و سبد‌های درآمد ثابت بورسی متغیر است؛ اما بازدهی که شرکت‌ سبدگردان فارابی فراهم کرده، معمولا بالاتر از بازدهی سپرده‌های بانکی است. به‌عنوان مثال بازدهی صندوق درآمد ثابت هدیه فارابی که به‌عنوان یکی از برترین صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت بازار شناخته می‌شود، طی سالیان گذشته معمولا بالاتر از 20 درصد بوده است.

بازدهی سبدهای اختصاصی درآمد ثابت نیز عمدتا بالاتر از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قرار می‌گیرد؛ به‌طوری‌که گزارش‌ها نشان می‌دهد بازدهی سبدهای اختصاصی درآمد ثابت شرکت سبدگردان فارابی معمولا بیشتر از 25 درصد سالانه است.

 

5- نحوه محاسبه و پرداخت سود صندوق‌ها و سبدهای درآمد ثابت به چه صورت است؟

سود صندوق‌ها و سبدهای اختصاصی درآمد ثابت به صورت روزشمار محاسبه می‌شود، این در حالیست که نحوه محاسبه سود سپرده‌های بانکی ماه‌شمار است. بنابراین شرکت‌ها و اشخاص حقوقی می‌توانند با استفاده از این گزینه‌های سرمایه‌گذاری، به صورت نامحدود به حساب خود واریز و برداشت داشته باشند و بدون اعمال جریمه بابت برداشت زودتر از موعد، از سود روزشمار بهره‌مند شوند.

 

6- امنیت سرمایه‌گذاری در صندوق‌ها و سبدهای اختصاصی درآمد ثابت چگونه است؟

تمامی صندوق‌های درآمد ثابت و سبدهای اختصاصی شرکت‌های سبدگردان، تحت نظارت سازمان بورس هستند. این شرکت‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری مجوزهای لازم برای فعالیت خود را از سازمان بورس اخذ کرده‌اند و موظفند به صورت ماهانه، گزارش‌های مالی خود را به این سازمان ارائه دهند. علاوه بر این، صندوق‌ها و سبدهای اختصاصی درآمد ثابت از نقدشوندگی بالایی برخوردارند و برای اطمینان خاطر سرمایه‌گذاران از ضامن نقدشوندگی هم استفاده می‌کنند. به عنوان مثال گروه مالی فارابی به‌عنوان ضامن نقدشوندگی تمام صندوق‌های درآمد ثابت و سبدهای اختصاصی فارابی فعالیت می‌کند.

 

7- در صورتی که به‌دنبال طرح اختصاصی سرمایه‌گذاری بدون پرداخت مالیات باشیم، از کجا مشاوره بگیریم؟

شرکت سبدگردان فارابی به‌عنوان یکی از شرکت‌های پیشرو در زمینه مدیریت دارایی، طرح‌های متنوع برای سرمایه‌گذاری اختصاصی بدون پرداخت مالیات، ویژه شرکت‌ها و اشخاص حقوقی ارائه می‌دهد. در صورت تمایل به دریافت مشاوره و انتخاب طرح مناسب سرمایه‌گذاری(بدون پرداخت مالیات) می‌توانید از طریق تماس با شماره 1561 (مرکز تماس 24 ساعته گروه مالی فارابی‌) از مشاوره‌های اختصاصی در این حوزه بهره‌مند شوید.