سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر چه ویژگی‌هایی دارند؟

مدت زمان مطالعه: 3 دقیقه
فهرست مطالب
ویژگی سرمایه گذاران ریسک پذیر

منظور از تحمل ریسک، میزان نوسانی است که هر سرمایه‌گذار می‌تواند در ارزش دارایی خود تحمل کند. تصور کنید بدون اینکه بدانید یک شخصیت محتاط هستید، در بازاری با ریسک و نوسانات بالا سرمایه‌گذاری کنید. در این صورت ممکن است نتوانید نوسانات بازار مورد نظر را تحمل کنید و در زمان نامناسبی دارایی خود را بفروشید.

حال بازار سرمایه را در نظر بگیرید: بازاری که سرمایه‌گذاری در آن به روش‌های متعددی ممکن است که هر کدام از آن‌ها میزان ریسک مشخصی داشته و برای گروه خاصی از سرمایه‌گذاران مناسب هستند. به‌عنوان مثال سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس علاوه بر اینکه نیازمند دانش مالی فراوان است، مستلزم تحمل میزان قابل توجهی از ریسک نیز هست؛ چرا که در چنین شرایطی مسئولیت مدیریت پرتفوی شما به‌طور کامل بر عهده خودتان است. در مقابل سرمایه گذاری در صندوق درآمد ثابت که از جمله مهم‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است، برای افراد محتاط گزینه جذاب‌تری به‌حساب می‌آید.

سنجش ریسک‌پذیری و آگاهی از میزان تحمل ریسک هر سرمایه‌گذار، از مهم‌ترین گام‌های انتخاب بهترین روش سرمایه‌گذاری به‌حساب می‌آید؛ بنابراین برای شروع یک سرمایه‌گذاری موفق، نسبت به شخصیت خود به‌عنوان یک سرمایه‌گذار اطلاعات کافی داشته باشید.

 

مشخصات سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر

مهم‌ترین نکته‌ای که باید در رابطه با سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر در نظر بگیرید این است که این سبک از سرمایه‌گذاری به مفهوم اتخاذ تصمیمات بی‌دقت و عجولانه نیست؛ بلکه این گروه از سرمایه‌گذاران پیش از اتخاذ تصمیمات مهم، نسبت به جمع‌آوری اطلاعات کافی اقدام کرده و با در نظر گرفتن احتمال شکست و با آگاهی کامل نسبت به پذیرش ریسک، اقدام می‌کنند. به بیان دیگر می‌توان گفت ریسک‌پذیری به این معناست که سرمایه‌گذار هم توان تحمل ریسک را دارد و هم از نحوه مدیریت آن آگاهی دارد. در نظر داشته باشید پیش‌تر در مقاله «روش‌های کاهش ریسک سرمایه گذاری در بورس» برخی از مهم‌ترین شیوه‌های مدیریت ریسک در این بازار را مورد بررسی قرار داده‌ایم. با این‌حال، همان‌طور که در ابتدا نیز اشاره کردیم بسیار اهمیت دارد که افراد با شناخت کامل از میزان ریسک‌پذیری وارد سرمایه‌گذاری‌های مختلف شوند تا ناخواسته سرمایه خود را در این مسیر از دست ندهند. در ادامه برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر را مورد بررسی قرار داده‌ایم.

 

  • ریسک‌پذیری به معنای پیروزی همیشگی نیست. این دسته از سرمایه‌گذاران در کنار کسب سودهای قابل‌توجه، شکست‌های بزرگی نیز تجربه کرده‌اند.
  • سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر عموماً با دید بلندمدت سرمایه‌گذاری می‌کنند. در واقع، بلندمدت بودن افق سرمایه‌گذاری از جمله مهم‌ترین مواردی است که توان تحمل ریسک را در سرمایه‌گذاران افزایش می‌دهد. زمانی که قصد ندارید در فاصله کوتاهی به سرمایه خود دست بزنید، می‌توانید تا حدی اطمینان داشته باشید که بازار بعد از نوسانات گذرا به تعادل نهایی خواهد رسید.
  • اصلی‌ترین هدف سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر کسب حداکثر بازدهی است. در واقع کسب بازدهی برای این گروه از سرمایه‌گذاران به قدری اهمیت دارد که حاضرند به‌خاطر آن حداکثر میزان ریسک را تحمل کنند.

 

سرمایه‌گذاری‌های مناسب افراد ریسک‌پذیر

همان‌طور که می‌دانید روش های سرمایه گذاری در بورس از تنوع قابل قبولی برخوردار هستند و از میان این روش‌ها، سرمایه‌گذاری مستقیم و سرمایه‌گذاری در انواع مختلف صندوق سهامی، برای افراد ریسک‌پذیر گزینه‌های بهتری به حساب می‌آیند. به صورت دقیق‌تر می‌توان چنین گفت که اگر یک سرمایه گذار ریسک‌پذیر هستید و از دانش مالی کافی برای سرمایه‌گذاری موفق در بورس برخوردارید، سرمایه‌گذاری مستقیم در بورس یعنی خرید و فروش سهام انتخاب مناسبی برای شماست. در مقابل اگر بازدهی بورس برای شما جذاب است اما تصور می‌کنید دانش مالی شما برای خرید و فروش مستقیم در این بازار کافی نیست، می‌توانید از میان روش های سرمایه گذاری در بورس سراغ سرمایه‌گذاری غیرمستقیم که شامل «صندوق سهامی» و «سبدگردانی اختصاصی» می‌شود، بروید. سرمایه‌گذاری به روش غیرمستقیم علاوه بر افراد با دانش اندک سرمایه‌گذاری، برای کسانی که از زمان کافی برای بررسی گزینه‌های مختلف سرمایه‌گذاری برخوردار نیستند نیز روش بسیار مناسبی به شمار می‌رود.

خدمات سبدگردانی با توجه به  اختصاصی بودن نوع سرمایه‌گذاری برای هر فرد، از بهترین روش های سرمایه گذاری در بورس است. تنها محدودیت سبدگردانی، حداقل سرمایه مورد نیاز است که در شرکت‌های مختلف متفاوت بوده و معمولاً از یک میلیارد تومان شروع می‌شود. در این نوع از سرمایه‌گذاری، سبد دارایی شما کاملاً متناسب با میزان ریسک‌پذیری و افق سرمایه‌گذاری انتخاب می‌شود؛ بنابراین می‌توانید از کسب حداکثر بازدهی ممکن در بازار اطمینان حاصل کنید.

علاوه بر سبدگردانی، سرمایه‌گذاری در یک صندوق سهامی مطمئن مانند صندوق سهامی فارابی (یکم اکسیر) نیز از گزینه‌های سرمایه‌گذاری مناسب افراد ریسک‌پذیر بوده و با توجه به مدیریت حرفه‌ای دارایی‌ها، از بازدهی قابل‌قبولی نیز برخوردار است. لازم به ذکر است، صندوق‌های سهامی انواع مختلفی دارند که از میان آن‌ها می‌توان به صندوق اهرمی و صندوق‌های بخشی اشاره کرد. نکته مشترک میان تمام انواع این صندوق‌ها ریسک و به تبع آن بازدهی انتظاری بالاتر نسبت به انواع دیگر صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. برای آشنایی بیشتر با انواع صندوق‌ها می‌توانید به مقاله «صندوق سرمایه گذاری چیست و انواع آن کدام است؟» مراجعه کنید.

 

جمع‌بندی

به‌طور کلی، افق زمانی سرمایه‌گذاری،‌ میزان درآمد و اهداف مالی افراد از مهم‌ترین عوامل موثر بر تعیین میزان ریسک‌پذیری هستند. همچنین مطالعاتی که در این زمینه انجام شده، نشان داده‌اند که در بسیاری از موارد درجه ریسک‌پذیری افراد با افزایش سن آن‌ها کاهش می‌یابد.

برای سنجش میزان ریسک‌پذیری نیز راه‌های متفاوتی وجود دارد. به عنوان مثال تست‌های ریسک‌پذیری آنلاین می‌توانند تا حد قابل‌توجهی در شناخت میزان ریسک‌پذیری‌تان موثر باشند. علاوه بر این، می‌توانید با بررسی روند قیمتی دارایی مورد نظر خود در طول زمان، بدترین دوران آن را در نظر بگیرید و بررسی کنید که آیا می‌توانید چنین زیانی را تحمل کنید یا خیر.

این پست دارای یک دیدگاه است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.